BDP yürüyüşüne polis müdahalesi

BDP yürüyüşüne polis müdahalesi

BDP'nin çözüm sürecinde, 'Hükümet adım at' sloganı ile Diyarbakır'da başlattığı ilk yürüyüş olaylı başladı...

BDP YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALESİ

"Hükümet adım at" sloganıyla caddeye inen BDP' liler önlerini kesen polisin yol açması için polis yetkilileriyle görüştüler. Görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine polis yetkilileri gruba dağılmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi. DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk' un konuşmaya hazırlandığı sırada grup dağılmayınca polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Grupta bulunan göstericilerde polise taşlarla karşılık verdi.Çıkan gerginlik BDP il binasının çevresindeki bazı sokaklarda devam ediyor

GÖSTERİCİLER POLİSE SES BOMBASI ATTI


BDP'nin çözüm sürecinde, 'Hükümet adım at' sloganı ile Diyarbakır'da başlattığı ilk yürüyüş olaylı başladı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yürüyüşe geçen kalabalık gruba polis izin vermedi. Uzun süre Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile polis yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı. 

Görüşmelerin ardından Aysel Tuğluk, basın mensuplarına açıklama yaparken, yüzleri poşu ile kapalı bazı kişiler, burada bekleyen güvenlik güçlerine ses bombası attı ve bir ada ortalık karıştı. Polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek,göstericileri dağıttı. Aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu grup ara sokaklara kaçıp, polise taş atmayı sürdürdü.