BDP yürüyüşünde olaylar çıktı

BDP yürüyüşünde olaylar çıktı

BDP'nin Diyarbakır'da yaptığı parti meclisi ve MYK toplantısı ardından yayınlanan bildiri kapsamında 'Hükümet adım at' adı altında Hakkari'de yürüyüş düzenlendi.

Hakkari'de düzenlenen 'Hükümet Adım At' yürüyüşüne BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM Üyesi M. Sıddık Akış, BDP İl Bşkanı Rahmi Kurt, BDP'li yöneticiler ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. BDP önünde toplanan kalabalık ellerindeki 'Hükümet Adım At' pankartlarıyla Cumhuriyet Caddesi'nden Altay Caddesi'ne kadar yürüdü. Basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, barış süreci kapsamında ilk aşamada PKK'nın sınır dışına çekilmesi ikinci aşamada ise hükümetin demokratik siyaset kanallarının açmasının öngörüldüğünü söyledi. 

Öcalan'ın çağrısı üzerine PKK militanlarının büyük sınır dışına çıktığını ve çıkmayada devam ettiğini belirten Kurt şöyle konuştu: "Dolayısıyla birince aşama tamamlanmıştır. Hükümetin ikinci aşamaya demokratikleşme sürecine geçmesi gerekmektedir. Ancak yapılan müzakerelerde ikinci aşaması gereken AKP hükümeti yeni barajlara, yeni HES'lere, karakol inşaatlarına hız vermekter. Bizler baraj ve karakol inşaatları durduruluncaya kadar, hasta tutsaklar ve siyasi tutsaklar özgürleşinceye kadar, anadilde eğitim için, seçim barajını düşürmek için, Roboski'de adalet için Madımak'ın hesabını sormak için, koruculuğu kaldırmak için sayın Öcalan'a özgürlük için daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük için alanlarda demokratik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kürt halk önderi Öcalan'ın başlatmış olduğu 'Demokratik kurtuluş özgür yaşam' yürüyüşünde Kürt özgürlük hareketi ve bileşenlerinin tüm samimiyetiyle sorumlulklarını yerine getirdiklerini ancak AKP'nin müzakereleri ilerlermesine yönelik en ufak bir iyi niyet girişimi ortaya koymamıştır. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Hükümet Kürt halkını sınamaya kalkmamalı aklına başına almalıdır. Kürtler ve onların dostları tüm bu uygulamalara karşı tabii ki sokağa çıkacak." 

HAKKARİ'DE OLAY ÇIKTI 

Hakkari'de 'Hükümet adım at' adı altında gerçekleştirilen yürüyüş ve ardından yapılan basın açıklaması sonrası 60 kişilik bir grup Pehlivan Mahallesi çevre yoluna barikat kurup ateş yaktı. Bunun üzerine olay yerine giden polis göstericilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak göstericiler polise, taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Poliste göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Göstericiler polis müdahalesinin ardından ara sokaklara dağıldı.