BBP Lideri Destici günah çıkardı

BBP Lideri Destici günah çıkardı

Devlet Bahçeli gibi AKP'ye koşulsuz destek veren BBP Lideri Muhsiz yazıcıoğlu'nun gündeme getirdiği "Bedelli Askerlik" her gün giderek artan şehit haberleri acısını yaşayan toplumda üzüntüye neden oldu. Destici'den konuya ilşkin açıklama geldi.

 

NİYETİMİZ BU DEĞİLDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesine ilişkin, "Bizim esas gündeme getirmek istediğimiz bedelli askerlik değildi, SMA hastalarının durumuydu. Tabii bazı çevreler bunu istismar ettiler. Onların niyetlerini biz biliyoruz" dedi.

AKP'NİN ARKA BAHÇESİ GİBİ

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "bedelli askerlik" tartışmalarını gündeme getirmek istemediklerini ve açıklamalarının "bazı çevrelerce" istismar edildiğini öne sürdü. 

Görüşmede, Başbakan Yıldırım'a bedelli askerlik konusunda partisinin taleplerini de ilettiğini anlatan Destici, "BBP olarak bedelli askerliğe karşı olduğumuzu açık ve net şekilde söyledik. Fakat geçmişte bedelli askerlik çıktı. Bir daha böyle bir uygulama yapılacaksa buradan elde edilecek gelirin SMA hastaları için harcanmasını talep ettik. Çünkü Türkiye'de haftada bir çocuğumuz, ilaç parası bulamadığı için bu hastalıktan ölüyor. Buna bir çare bulunması lazım" dedi.

SMA HASTALARI İÇİNMİŞ

Görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından konunun Türkiye'de gündem olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

"Devlet SMA hastaları için kaynak ayırsın ve bu çocuklarımız ölmesin, bunu söylesem haber olmuyor. Ama bedelli askerlikten elde edilecek kaynak SMA hastalarına ayrılsın dediğimiz zaman bir anda Türkiye'nin gündemine geldi. Bizim esas gündeme getirmek istediğimiz bedelli askerlik değildi, SMA hastalarının durumuydu. Tabii bazı çevreler bunu istismar ettiler. Onların niyetlerini biz biliyoruz. Hala bir ayrışmayı, kutuplaştırmayı Türkiye'de sürdürmek istiyorlar."

İlgili Haberler