BBC'DEN FETHULLAH GÜLEN HAKKINDA FLAŞ HABER

BBC'DEN FETHULLAH GÜLEN HAKKINDA FLAŞ HABER

İşte BBC'de az önce yayınlanan o haberin ayrıntıları.

14 Aralık adı ile yapılan ve Fethullah gülen hareketine yakın Medya kuruluşları ve gazetecileri hedefleyen operasyonun yankıları tüm dünya medyasında da derin yankı buluyor. İngilizlerin ünlü yayın kuruluşu BBC az önce yayınladığı haberinde Fethullah Gülen için yakalama kararı çıkarıldığına ilişkin AKP'ye yakın medya kaynaklı iddiaları duyurdu.. İşte BBC'de az önce yayınlanan o haberin ayrıntıları.

TRT VERDİ SONRA ÇIKARDI SABAH İDDİASINA DEVAM EDİYOR

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öne sürüldü.
Haberi veren TRT ile Sabah gazetesi, Gülen'in "terör örgütü liderliği" ile suçlandığını bildirdiler.
Ancak TRT daha sonra haberi sayfasından çıkardı.
Bazı kaynaklara göre ise karar henüz çıkmadı, savcı yakalama kararı ve kırmızı bülten çıkarılması için girişimde bulundu.

DAVUTOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce 14 Aralık operasyonuna değindiği bir konuşmada, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.

DUMANLI SERBEST KARACA YARGILANACAK

Bugün ayrıca 14 Aralık operasyonu ile gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.
Dumanlı dahil gözaltına alınan 8 kişi hakkında "adli kontrol" uygulanarak, tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

YAYIN YÖNETMENİNE ÖRGÜT TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ SUÇLAMASI

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil 4 kişi hakkında ise tutuklama kararı verildi.
Karaca'nın "örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi.
Karar açıklandıktan sonra Karaca'nın iki elini açıp "Allah var, gam yok" dediği bildirildi. "Hayali senaryo ile tutuklama varsa, hayali bir karar var" şeklinde konuşan Karaca, bu kararı verenlerin de bir gün sanık sandalyesine oturacaklarını iddia etti.
Tutuklama talebi için ifade veren Dumanlı suçlamaları reddetmiş, Karaca ise "mahkemenin tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini" öne sürerek, sorgu hakimine ifade vermemişti.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Eski emniyet müdürü Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı ile emniyet amiri Mustafa Kılıçarslan'ın ise "terör örgütü üyeliği" suçlaması nedeniyle tutuklandığı kaydedildi.
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nin önünde operasyon kapsamında gözaltına alınanlara destek veren kalabalıktan, Dumanlı'nın serbest bırakılması kararı üzerine sevinç çığlıkları yükseldiği bildirildi.
14 Aralık'ta sabaha karşı İstanbul dahil 11 ilde eşzamanlı olarak yürütülen operasyonla 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı