BBC PARİS KATİLİNİN KARISININ TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE KAÇTIĞINI YAZDI

BBC PARİS KATİLİNİN KARISININ TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE KAÇTIĞINI YAZDI

Dünyada meydana gelen islamcı terör olaylarında gittikçe artan bir şekilde Türkiye'nin adının geçmesi, diplomatik çevrelerce " kötüye gidiş" olarak yorumlanıyor.

Fransa'da bir Yahudi süpermarketinde 20 kadar kişiyi rehin alan Amedy Coulibaly'nin suç ortağı olduğu öne sürülen imam nikahlı karısının olaylar sırasında ülkede olmadığı öne sürüldü.BBC'de yer alan haberde, tüm dünyaya bilgileri gönderilerek, "çok tehlikeli" notu ile aranan kadın terröristin Türkiye'de bulunduğu ve daha sonra Suriye'ye geçtiği iddia ediliyor.

KAYNAK FRANSIZ MEDYASI

BBC'de yer alan kısa haberde Fransız medyasının, polis kaynaklarına dayanarak Hayat Boumeddiene'in bu ayın başında ülkeyi terk ettiğini ve Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiğini duyurdu. Dünyada meydana gelen islamcı terör olaylarında gittikçe artan bir şekilde Türkiye'nin adının geçmesi, diplomatik çevrelerce " kötüye gidiş" olarak yorumlanıyor.

27337876.jpg

YANINDA OLDUĞU İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ

Daha önce Boumeddiene'in Perşembe günü bir kadın polisin öldürüldüğü olayda Coulibaly'nin yanında olduğu öne sürülmüştü. Ancak markette vurulmasının ardından yapılan araştırmada orada hiç olmadığı mnetleşmişti. Polisin her yerde aradığı ve tüm Avrupalı meslektaşları iel elindeki bilgileri paylaştığı öne sürülüyor.

KOŞU YAPAN BİR KİŞİYİ ONUN ÖLDÜRÜP ÖLDÜRMEDİĞİ NETLEŞMEDİ

Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı Cherif ve Said Kouachi kardeşlerle birlikte planladığını söyleyen Coulibaly dün süpermarkete polis tarafından öldürülmüştü.Polis, Coulibaly'nin Çarşamba akşamı Paris civarında koşu yapan bir kişi daha öldürdüğü iddialarının araştırıldığını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı