BBC GENELKURMAY AÇIKLAMASINI BÖYLE DUYURDU

BBC GENELKURMAY AÇIKLAMASINI BÖYLE DUYURDU

Dış basında oldukça büyük yankı uyandıran "TSK Kandil'de köyü vurdu 10 sivil öldü" haberlerine Genelkurmaydan açıklama gelmişti

İngilizlerin ünlü yayın kuruluşu BBC söz konusu haberlerin ardından yapılan açıklamalara yer verdiği haberini böyle duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı, Kandil yakınlarında bombalanan Zergele Kampı'nda sekiz sivilin hayatını kaybettiği yolundaki haberlerle ilgili olarak "Bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir' dedi.

GENEL KURMAY AÇIKLAMASINI AYNEN YAYINLADI

"Bazı basın yayın organlarında Irak Kuzeyine icra edilen hava harekâtı esnasında bir köyün bombalandığı ve sivil şahıslardan ölen ve yaralananların bulunduğu iddiası yer almıştır. Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmıştır."
"Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki Bölücü Terör örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir."

BARZANİ KINAMIŞTI

dort-yil-once-zergele-pkk-kampiydi-zaman-degisince-sivillerin-yasadigi-koy-oldu.jpg

Kürdistan Bölgesel Hükümeti, bombardımanı kınayan bir açıklama yayımlayarak PKK ve Türkiye'ye doğrudan diyalog çağrısı yapmıştı.
Erbil merkezli yayın yapan Rudaw TV'de çıkan habere göre Bakanlar Kurulu'nun yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi, vatandaşlarının can güvenliği ve çıkarlarının bir kez daha çatışmaların ortasında kalmaması için, Türkiye'den Kürdistan Bölgesi'ndeki köy ve yerleşim yerlerine yönelik her türlü bombardımana son vermesini istedi.

PKK SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİNDEN UZAK DURSUN

dtk_dan_uluslararasi_ceza_mahkemesi_ne_zergele_katliami_icin_cagrisi_h52487_23ae2.jpg

Hükümet ayrıca PKK'dan da mevzi, kamp ve kurumlarını bölgeden uzak tutmalarını istedi. Açıklamada, taraflara doğrudan görüşmelere başlamaları önerilerek, bunun için her türlü desteğin sağlanacağı da belirtildi.
Erbil'in Rewanduz ilçesine bağlı Zergele köyünde biri hamile 9 sivil ve 2'si PKK'lı 11 kişinin öldüğü bildirilmişti. Bombardıman da dokuz kişinin de ağır yaralandığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı