BAYRAMLAŞMAYA "BESMELE" DAMGASI

BAYRAMLAŞMAYA "BESMELE" DAMGASI

Yasaklanan besmele değil, propaganda aracı olmasıdır. Ama bir siyasi partinin seçim şarkısında herkesin kutsal değerinin, 78 milyonun ortak değerinin yer almaması gerekir.

 

KURBAN Bayramı'nın ikinci gününde Ak Parti heyeti, CHP'yi ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ne gelen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milletvekili Necati Yılmaz, Parti Meclisi Üyeleri Fevzi Gümüş ile Rana Bozkurt karşıladı.

ŞARKIDA BESMELE OLUR MU?

Bayramlaşma töreninde konuşan AKP milletvekili Ahmet Gündoğdu, 'Haydi Bismillah' isimli seçim şarkısının YSK tarafından yasaklanması ile ilgili şunları söyledi; "Besmele 78 milyonun ortak değeridir. Besmeleyle start verdiğimiz çalışma da bir milletvekiliniz tarafından YSK'ya götürüldü. Sayın Genel Başkan da 'Biz ibadeti Allah için yaparız' dedi. Şimdi, 'biz ibadeti Allah için yaparız' siyasete dini alet etmek olmuyor da 'haydi bismillah neden oluyor'u kamuoyu anlayabilmiş değil. Sonuçta besmele bizim hayat tarzımız, biz yaşamaya devam edeceğiz. Hukuki gerekçeler, kurallar neyse de seçim kanunları boyutunda ona uyacağız."

"BU EBEDİ MAĞDURİYETİ BUNDAN SONRA SİZE YAŞATMAYACAĞIZ"

Gündoğdu'nun sözlerini değerlendiren Tanrıkulu; "Yasaklanan " besmele değil, propaganda aracı olmasıdır. Bir şeyi düzeltmemiz lazım. Koalisyon görüşmeleri sırasında kesinlikle imam hatipler, din dersleri gündeme gelmemiştir. Gündeme gelmeyen konular üzerinde konuşma yapılmasını şahsen doğru bulmam. Besmele bizim kutsalımızdır. Tam da siyasi partiler yasası bunun için yani kutsal ve ortak değerlerimizin herhangi bir siyasi parti tarafından siyasi propaganda aracı olarak kullanmasının önlenmesi açısından bu getirilmiştir.

BİR ŞARKIDA YER ALMASI

Dolayısıyla 'Hem 78 milyonun ortak değeridir' diyorsunuz hem de seçim şarkısı gibi bir propaganda aracına, herkesin kutsal değeri olan besmeleyi koyuyorsunuz. AKP'de çok iyi hukukçular vardır. Bunun bir şarkıda yer almayacağını bilebilecek yetenekte olan hukukçular var. Bunun bile bile oraya konmasının nedeninin de 'YSK bir karar versin de bu sefer de seçim şarkısı üzerinden mağdur olalım ve ebedi mağduriyet devam etsin'. Yasaklanan besmele değil, propaganda aracı olmasıdır. Ama bir siyasi partinin seçim şarkısında herkesin kutsal değerinin, 78 milyonun ortak değerinin yer almaması gerekir ki, bunu en iyi bilebilecek olan da ilk demeci veren de Sayın Bekir Bozdağ'dır. YSK'nın yapısını biliyoruz, kimler tarafından atandığını biliyoruz. Yani YSK'dan hangi kararların çıktığını biliyoruz. Dolayısıyla bu ebedi mağduriyeti bundan sonra size yaşatmayacağız. Haydi bismillah."

 

Kaynak:Haber Kaynağı