BAYRAMIN İLK GÜNÜ SİYASETE FUAT AVNİ BOMBASI

BAYRAMIN İLK GÜNÜ SİYASETE FUAT AVNİ BOMBASI

Fuat Avni’nin bu iddialarının hemen ardından; Cizre’de üç mahalle ile 23 köy ve 1 mezrada sandıkları taşıma kararı alındı.

Fuat Avni geçtiğimiz hafta şok seçim iddialarında bulunmuş, sandık taşıma ‘bahanesiyle’ hile yapılacağını iddia etmişti.Sözcü'de yer alan habere göre; Fuat Avni’nin bu iddialarının hemen ardından; Cizre’de üç mahalle ile 23 köy ve 1 mezrada sandıkları taşıma kararı alındı.

YİNE VALİLİK TALİMATI İLE

Şırnak Valiliğin talimatıyla alınan kararı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu soru önergesinde Doğu ve Güneydoğu’da köy ve mezralarda sandık kurulmayacağı iddialarının doğruluğu, talimatı kimlerin verdiğine dair Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyte 10 soru yöneltti.TIKLAYINIZ

CUMHURBAŞKANI: FARKLI İL VE İLÇELERDEN GELEBİLİR

Söz konusu girişime ilk tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Bayram namazı çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan “Seçim güvenliğini sağlamaya yönelik bir adımdır. Farklı il ve ilçelerden de gelebilir.” dedi.

DEMİRTAŞ: GÜVENLİK SORUNU YOK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise sandık taşıma girişimlerine tepki gösterdi. Demirtaş “Son bir kaç güne girildiğinde gerçekten güvenlik yoksa orada tartışırız. Ama bu 3 sandık, 5 sandık olur. Sandıklarla ilgili güvenlik problemi yok. Kimse korkarak bize oy vermesin. Biz korku ile oy almıyoruz. Seçmene hakaret etmesinler. Korkudan HDP’ye oy verdim diyen varsa bize başvursun, gereğini yapalım. Seçmeni sandığa götürmeyecek operasyon yapmaya çalışıyorlar. Biz kendimize güveniyoruz.” dedi.

TÜM GÖZLER YSK’DA

Cizre’de üç mahalle ile 23 köy ve 1 mezrada sandıkları taşıma kararı tartışılırken gözler Yüksek Seçim Kurulu’na çevrildi. Kurul, 7 Haziran öncesi 5 ilçe seçim kurulunun, güvenlik gerekçesiyle sandıkları birleştirme talebini oy birliğiyle geri çevirmişti. YSK’nın Cizre konusunda vereceği cevap merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı