BAYRAM YOLU KAN GÖLÜ;6 ÖLÜ 40 YARALI

BAYRAM YOLU KAN GÖLÜ;6 ÖLÜ 40 YARALI

BOLU'da TEM yolunda bu sabaha karşı meydana gelen ve iki otobüsün karıştığı kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı.

Kaza nedeniyle TEM'in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, yaralıların kaldırıldığı hastanelerde acil durum ilan edildi.

KAYGAN YOL FACİASI

Kaza saat 04.15 sıralarında, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde meydana geldi. Niğde'den İstanbul'a gittiği belirtilen 68 DK 464 plakalı otobüsün sürücüsü Tuncay Sütçü, yağıştan kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi.

Kayan otobüs bariyerlere çarptıktan sonra devrildi. Bu otobüsün hemen arkasında bulunan ve Ordu- İstanbul seferini yapan 34 ZZ 5974 plakalı otobüsün sürücüsü kazayı fark edince ani fren yaptı. Sürücünün kontrolünü yitirdiği bu otobüs de kayarak sol şeridin kenarında bulunan çelik bariyerlere çaptı ve ardından beton bariyerlerin üzerine çıktı. 

ÖLÜ SAYISI ARATABİLİR

Ortalığın kan gölüne döndüğü zincirleme kazada, devrilen otobüste sürücü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya, yolcular Aycan Efkan, Şahin Kanak, Ahmet Polat ve kimliği belirlenemeyen bir kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Çoğu devrilen ilk otobüste olmak üzere her iki otobüstekilerden 40 kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle TEM'in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, olay yerine UMKE, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil Servis ekipleri, itfaiye ve trafik ekipleri sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin otobüslerden çıkarılan yaralılar, ambulanslarda yapılan ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Yaralıların tedavisi için hastanelerde acil durum ilan edildi. Durumu ağır olan yaralılar ameliyata alınırken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Kaza nedeniyle TEM yolunun İstanbul yönü ulaşıma kapandı ve Ankara yönünden gelen araçlar Abant Gişeleri'nden D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişine yönlendirildi.

YARALILAR BOLU VE DÜZCE'DE TEDAVİ ALTINA ALINDI

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli geçişini yaklaşık 3 kilometre geçtikten sonra Asarsuyu mevkiinde meydana gelen kazada yağmur yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs yaklaşık 50 metre kayarak devrilirken, araçtan fırlayan kişiler yaşamlarını kaybetti. Trafik ve sağlık ekiplerinin kazaya müdahale ettiği sırada arkadan hızla gelen otobüs ise sol şeritte bulunan çelik bariyerlere çarparak devamında bulunan beton bariyerlerin üzerine çıktı. Beton bariyerlerin üzerine çıkan otobüste ise yaralananlar oldu. Yaralılar Bolu ve Düzce'de bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öner Evcil, Vehbi Onat, Aziz Haluk Savaş, Ömer Er, Ceylan Daş, Berfin Daş, Poyraz Daş, Sezgin Pehlivan, Muammer Şişman, Yılmaz Akkan, Hakan Şişman, Eda Derin, Mücahit Alakuş, Batuhan Özük ve Alpaslan Rüştü Özük, İzzet Baysal Eğitim Araştırma ve Eğitim Hastanesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Emre Birtek, Muhammet Çiçek, Doğuş Küçükbenli, Selim Elik, Arda Çorbacı, Kezban Karakaya, Ahmet Demircan, Sema Türkmen, Samira Ece Küçükberber ve Ümmügülsüm Küçükberber, Bolu'da bulunan özel hastanelere kaldırılan Abdülkerim Kanak, İbrahim Çapkın, Mehmet Alıcı, Bilal Tosun, Serdar Çolduk, Hanifi Alan, Sergen Candan, Erol Çiğdemli, Sıla Kaçal ile Adem Kılıç, Düzce'de bulunan hastanelere kaldırılan Rıfat Karaman, Aydın Arı, Elif Aksoy, Ercan Güney ve Esar Yıldırım tedavi altına alındı. Bolu'da tedavi altına alınan 15 kişinin ağır yaralı olduğu bildirildi.

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kazada 6 kişi yaşamını kaybederken, bir yolcunun kimliği belirlenememişti. Devrilen otobüste yaşamını kaybeden kişinin Gülay Akarsu olduğu belirlendi.

LASTİKLERİ İNCELENDİ

Trafik ekipleri kazanın ardından inceleme yaparken, yolda kayarak devrilen otobüsün lastiklerini incelediler. Trafik ekibinin lastik diş derinliğini ölçen aletle yaptığı incelemede aracın lastiklerinin diş derinliğinin 2,5 milimetre olduğu görülerek, yasal ölçülere uyduğu görüldü.

TEM Otoyolu İstanbul istikametini ulaşıma açmak için ise çalışmalar devam ederken, otobüsler yoldan kaldırılmaya çalışılıyor.

YOL 7 SAAT SONRA ULAŞIMA AÇILDI

TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinin İstanbul istikameti saat 11.30'da ulaşıma açıldı. Saat 04.15'de meydana gelen kazanın ardından araçlar Abant gişelerinden D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişine yönlendirildi. Kaza yapan iki otobüsün vinçlerle kaldırılmasının ardından 7 saat 15 dakika sonra yol ulaşıma açıldı. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı