BAYRAM KUTLAMAK İÇİN MİNAREDEN ATLADI

BAYRAM KUTLAMAK İÇİN MİNAREDEN ATLADI

Koçak, aniden şiddetini artıran rüzgara rağmen, arkadaşının yardımıyla hazırlıklarını yaptıktan sonra kendisini boşluğa bıraktı.

İSTANBUL Kadıköy'deki Haydarpaşa Camisi'nin 47 metre yüksekliğindeki minaresine gizlice tırmanan base jumper sporcusu 40 yaşındaki Cengiz Koçak, serbest atlayış yaptıktan sonra paraşütü ağacın dallarına takıldı. Atlayışını kameraya kaydeden Koçak, fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinde 'Minareden atlarım, bayramınızı kutlarım' mesajıyla yayınladı.

İKİNDİ NAMAZINI KILIP MİNAREYE ÇIKMIŞ

Kadıköy'deki iki minareli Haydarpaşa Camisi'ne ikindi namazı kılmak için giren Cengiz Koçak, namazdan sonra yanındaki arkadaşıyla birlikte minareye çıkmak için kapıları yokladı. Caminin minaresine çıkan bir kapının açık olduğunu fark eden Koçak, 47 metre yüksekliğindeki minarenin 42'nci metresindeki ikinci şerefeye çıktı. Koçak, aniden şiddetini artıran rüzgara rağmen, arkadaşının yardımıyla hazırlıklarını yaptıktan sonra kendisini boşluğa bıraktı.

AĞAÇTA ASILI KALDI

Hemen paraşütünü açan Koçak, cami bahçesindeki 2 ağacın arasından geçmeye çalışırken paraşütü ağaçlardan birine takıldı. Ağaçta asılı kalan Koçak, kazayı yara almadan atlattı. Kemerini çözerek ağaçtan inen Koçak, daha sonra paraşütü toplayıp olay yerinden uzaklaştı. Koçak'ın minareye nasıl çıktığını anlayamayan cami cemaatinden bazıları tepki gösterdi. Atlayışını kameraya kaydeden Koçak, minareden atlarken çektiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi facebook'taki hesabında, 'Minareden atlarım, bayramınızı kutlarım' mesajıyla paylaştı.

MİNAREDEN İLK ATLAYIŞ

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere İran ve Gürcistan'da kule, köprü ve yüksek binalardan atlayışlar yapan Cengiz Koçak, minareden yaptığı atlayışın bir ilk olduğunu söyledi. Base jump yaparken paraşütü açmak için belli bir yükseklik gerektiğini belirten Koçak, 42 metrenin bu tür atlayışlar için yeterli görülmediğini kaydetti. Minareden atlamayı çok istediğini vurgulayan Koçak, camide namaz kıldıktan sonra kapıları kontrol ettiğini belirterek şöyle konuştu:

MİNARENİN KAPISI AÇIKMIŞ

 

"Soldaki minarenin kapısı açıktı. 2'nci şerefeye çıkıp hazırlıklarımı yaptım. Rüzgar aniden sertleşti. Ancak çocukluk hayalim olan bu atlayışı gerçekleştirmek istedim. Atlayıp paraşütü açtım. Bahçedeki 2 ağacın arasından geçmeye çalışırken, sert rüzgar nedeniyle ağaçlardan birine çarptım."

'PARAŞÜTÜMÜ TOPLAYIP KAÇTIM'

Cemaatin hemen çevresine toplandığını ve kendisini yabancı sanarak tepki gösterdiğini anlatan Koçak, "Asılı kaldığım ağaçtan kemerimi çözerek indim. Paraşütümü toplayıp hemen oradan kaçtım. Cemaat en çok, 'Bu adam buraya nasıl çıktı?' diye sordu" dedi. konuştu.

Mersin ve Adana'da yüksek minareli camiler bulunduğunu kaydeden Koçak, bu atlayışların hem camilere, hem de camilerin bulunduğu şehirlerin tanıtımına katkı yapacağını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı