BAYRAM GÜNÜ ŞEHİT CENAZESİ

BAYRAM GÜNÜ ŞEHİT CENAZESİ

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun eve gelmesiyle birlikte anne Zeynep, kardeşleri ile yakınları sinir krizi geçirirken, baba Müslüm Sarak metanetini korumaya çalıştı.

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde görev yaptığı birliğine bayramlaşmak için sivil kıyafetleriyle giderken PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

İLK OLARAK BABA OCAĞINDA

Şehit Mehmet Ali Sarak'ın cenazesi, öğle saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi'nden alınarak Mevlana Mahallesi Çiftlik Caddesi'ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun eve gelmesiyle birlikte anne Zeynep, kardeşleri ile yakınları sinir krizi geçirirken, baba Müslüm Sarak metanetini korumaya çalıştı. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Mezarlık Camii'ne götürüldü. Şehidin tabutu askerler tarafından cenaze aracından indirilirken ağabey Nedim Sarak, ağlayarak kardeşinin tabutuna omuz verdi. Camideki törene Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı.

KARDEŞİNİN FOTOĞRAFINI TAŞIDI

Şehidin öz geçmişinin okunduğu törende İl Müftüsü Ramazan Çortul'un cenaze namazını kıldırmasının ardından Mehmet Ali Sarak'ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındı. Nedim Sarak, bu sırada askerin elinden kardeşinin fotoğrafını alıp kendisi taşıdı. Bir grup gencin kardeşinin fotoğrafını bez bir pankart yaptırıp Türk bayrağıyla yan yana taşındığını görünce ağabey Sarak, gözyaşları içinde gençlere seslenerek, "Döndürün o fotoğrafı ben de göreyim" dedi.

OĞLUNU TEKBİRLERLE UĞURLADI

Tören boyunca metanetini koruyan baba Müslüm Sarak ise şehit oğlu Mehmet Ali'nin Türk bayrağına sarılı tabutunu taşıyan cenaze aracının arkasından bir an olsun ayrılmadı. Baba Sarak, aracın arkasından giderken tekbirler getirerek oğlunu ebedi istirahatgahına uğurladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ASKERDEN SONRA UZMAN ÇAVUŞ KALMIŞ

Sarak'ın 14 Eylül'de doğum günü olduğu, 2011'de askere gittiği ve teskeresini aldıktan sonra uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kaldığı öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı