BAYRAK OLAYINI BBC BÖYLE YAZDI

BAYRAK OLAYINI BBC BÖYLE YAZDI

Türk Bayrağı'nın indirilmesini BBC nasıl gördü?

Türk Bayrağı'nın indirilmesi dünya basınında da geniş yer buldu.

Türk Bayrağı'nın indirilmesi ve sonrasında yaşanan olaylar BBC'nin internet sitesinde şu şekilde özetledi;

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bulunan direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Lice ilçesinde önceki günkü gösteride hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında yüzü kapalı bir gösterici, direğe tırmanarak bayrağı indirmişti.

Soruşturma kapsamında, bayrağı indiren göstericinin kimliğinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Erdoğan: Bedelini ödeyecekler

Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştükten sonra düzenlenen basın toplantısında bu konuyla ilgili soruları yanıtlarken, "Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye bayrağımıza saldırmasına sessiz kalmamız söz konusu değil. Direğe tırmanıp bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor. Orada görevli asker ve komutan da bedelini ödeyecektir" dedi.

İstanbul'da protesto

İstanbul'da bayrak indirilmesini protesto eden bir grup, Mecidiköy'den Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

"Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın", "Bozkurtlar Ulusun Tanrı Türk'ü Korusun" sloganları atan grubun önü polis tarafından kesildi.

Genelkumay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Bayrağa saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırganın bulunup cezalandırılması için takipçi olacağız. Tahammül sınırlarını zorulayan bu tür eylemlere serin kanlı yaklaşılmaya çalışılmaktadır'' denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. O bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağın kırmızı renginde dedelerimizin kanı vardır. Bayrağı indireceksin sonra siyaset yapacaksın. Bu olmaz. Bir süreç yaşanıyor ama kimse neler olduğunu bilmiyor. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan bir tarafında Öcalan var. İki tarafta güvensizlik var. Güvensizlik üzerine süreç inşa ediliyor ve çıkmaz sokağa götürüyor Türkiye’yi."

'Linç kampanyasına dönüştürülmesin'

Hürriyet gazetesinin haberine göre HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel de açıklamasında şöyle konuştu:

"Hassas dönemlerde bayrak konusu gündeme geliyor. Hem HDP hem BDP olarak bu konudaki yaklaşımız biliniyor. Bu tür şeyleri tasvip etmiyoruz. Bunun üzerinden bir linç kampanyasının yürütülmesini de doğru bulmuyoruz. Sonuçta hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu hassas sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için herkesin sağduyulu olması gerekir. Bu bayrak olayını 96’da ve başka dönemlerde yaşadık. Anlaşılan bir çocuk yapmış. Bunu çok büyüterek Türkiye gündemine dönüştürmek doğru değil. Bizi kaygılandırıyor. Bu süreçte olmaması gereken bir şey ama bir çocuğun gerçekleştiridiği bu olayı bir bütün bir halka mal etmek doğru değildir."

Kaynak:Haber Kaynağı