Baykal Mahkemeye Ne Kanıt Sunacak?

Baykal Mahkemeye Ne Kanıt Sunacak?

Odatv Davası'nda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'si tutuklu 13 sanıklı dava bugün görüldü.

Mahkeme, sanıkların talepleri doğrultusunda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ayşegül Kibaroğlu, İffet Temren Küçük (Yalçın Küçük'ün eski eşi ve avukatı), İrem Çiçek(Ergenekon davasının sanığı Dursun Çiçek'in kızı) ve Dilek Helvacı'nın (Ergenekon davasının sanığı Mehmet Haberal'ın avukatı) davetiye yoluyla çağırılıp tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, Balyoz davası sanıklarından Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan'ın sanık avukatlarınca hazır edilmesi durumunda tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

HABERİN ARTISI
Kısa süre önce tutuksuz yargılanmasına karar verilen Soner Yalçın’ın tahliye olduğu gece “geçmiş olsun” demek için Deniz Baykal’ın aramış olmasını şaşkınlıkla karşıladığını ve telefonuna çıkmadığını, çıkmayacağını sert bir dille medyaya anlatan Soner Yalçın’ın, Deniz Baykal’ı tanık olarak çağırması çok gecikmiş ve haklı bir talep olarak değerlendiriliyor
Deniz Baykal’ın duruşmaya gelmemek için her türlü yöntemi deneyeceğini de tahmin etmek zor değil.

TÜM TAPE VE DELİLLERE RAĞMEN BAYKAL NE DİYECEK?
Deniz Baykal’ın Odatv davası ekseninde aylarca medyaya yaptığı ağır suçlamaları ispat etmesi gerekecek.
Neydi o medyanın manşetlerinde aylarca yer bulan ağır ve vahim suçlamalar: Halk TV’yi almak için bana şantaj yapıldı, komplo yapıldı, Soner Yalçının arkasında kim var, arkasındakini bulursanız kaset olayını da çözersiniz, bu kızı bana göndermişler (İklim Bayraktar kastediliyor) vs. vs. şeklinde binlerce gerçeği yansıtmayan haberler Deniz Baykal demeci olarak manşetlerde günlerce yer bulmuş, davanın özünden uzaklaşılmıştı.

İŞİ MAGAZİNE DÖKEN MEDYA GERÇEKLERİ YAZACAK MI?
Deniz Baykal söylüyor diye ispatı, doğruluğu araştırılmadan medyada yayımlanan vahim haberler; Soner Yalçın ve Odatv ekibi, gerçekte savcılık ve mahkeme tarafından; Halkı Kin ve nefrete sürüklemek, Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanıyor olmalarına rağmen, olayın özünün önüne geçerek kamuoyu önünde Odatv davası ve sanıklarının küçük düşürülmesi, davanın esası dışında magazinsel yöne kaydırılması ve sanıkların kamuoyu vicdanında mağdur edilmesine sebep olmuştur.

BAYKAL İDDİALARI İÇİN MAHKEMEYE NE KANIT SUNACAK?
Şimdi Deniz Baykal gidip bu suçlamalarını neye dayandırdığını ispatlamak açıklamak zorunda kalmıştır ki bu hukuken gereklidir.
Deniz Baykal mahkeme heyetine gerekli açıklama ve ispatları yapmaz ise durum netleşecek ve sap ile saman, haklı haksız birbirinden ayrılacaktır. 

Dosyanın, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın delil durumuna göre tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 11 Eylül'e ertelendi.