Batman'da Atatürk'ün O sözü Kaldırıldı

Batman'da Atatürk'ün O sözü Kaldırıldı

Batman'da Atatürk Anıtı'nda 'Ne mutlu Türküm diyene' sözü değişti

Çözüm sürecinde ilk uygulama!

Batman'da Atatürk Anıtı'nda 'Ne mutlu Türküm diyene' sözü değişti
 
Arif ARSLAN/BATMAN
26.03.2013 11:58
 
 
 
 BATMAN Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'nin kaidesindeki, 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı, iki gün önce sökülerek yerine, 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazısı takıldı.Bu değişiklik Batman' da hükümetle İmralı arasında yürütülen 'çözüm sürecinin ilk uygulaması' olarak değerlendirildi.
 
Batman kent merkezinde yaklaşık 30 yıldır Atatürk Heykeli kaidesinde bulunan, Ulu Önder'in 'Ne Mutlu Türküm diyene' vecizesi, 2 gün önce söküldü. Cumhuriyet Meydanı'nın sembollerinden olan heykelin kaidesindeki Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünün yerine 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözü yazıldı. Yeni yazıyı görenler bu değişikliği, Çözüm sürecinin Batman'daki yansıması olarak değerlendirdi.
 
Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Heykeli kaidesindeki vecizenin değiştirilmesiyle ilgili Batman Valisi Yılmaz Arslan, konu ile ilgili Batman Belediye Başkanlığı'ndan bilgi alınmasını istedi. Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise, anıttaki yazının sorumluluğunun Belediyede olmadığını, kendilerinin sorumluluğunun sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesinde olduğunu ifade etti. 
 
Batman'ın en merkezi yeri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'ndeki 'Ne Mutlu Türküm Diyene' vecizesini hangi kuruluşun ya da kimin değiştirdiği net olarak öğrenilemedi