BAŞTA İSTANBUL BİR ÇOK İLDE ELEKTRİK KESİLDİ

BAŞTA İSTANBUL BİR ÇOK İLDE ELEKTRİK KESİLDİ

Geçtiğimiz yıl Türkiye çapında yaşanan ve bazı illerde uzun süren elektrik kesintisinin 2. si yaşanıyor. İstanbul'un bir çok ilçesi karanlıkta.

TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde meydana gelen teknik arıza nedeniyle, İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki 8 ilçede elektrik kesintileri yaşanıyor. BEDAŞ, çeşitli bölgelerden enerji aktararak bu ilçelere kademeli olarak elektrik vermeye çalışıyor. Kesintinin bir çok bölgede etkili olduğu haberleri geliyor. Konuya ilişkin AKP hükumetinden herhangi bir açıklama yapılmıyor.

TÜRKİYE GENELİNDEKİ ELEKTRİK AKIŞINDA

BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, saat 22.30'da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleştiği belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:

İSTANBUL NUFUSUNUN YARISI KARANLIKTA

"TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır,
Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler: Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler ve Küçükçekmece'dir.
TEİAŞ'tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için BEDAŞ tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak suretiyle kademeli olarak elektrik sağlayacaktır."

ŞİŞLİ, SARIYER VE KAĞITHANE HALA KARANLIK

Bu arada, saat 23.30 itibariyle, Şişli, Sarıyer ve kağıthane'deki bazı bölgelerin de elektriğinin kesik olduğu öğrenildi

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde akşam saatlerinden itibaren elektrik kesintileri yaşanıyor.

Elektrik kesintilerinin yaşandığı iller ise şöyle;

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Van, Hakkari, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Samsun, Gaziantep, Rize, Sakarya, Mersin, Yalova, Kayseri, Düzce.

RESMİ AÇIKLAMA HENÜZ YOK

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) henüz yaşanan elektrik kesintilerine dair resmi bir açıklama yapmadı.

İLK AÇIKLAMA BEDAŞ'TAN GELDİ

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) henüz yaşanan elektrik kesintilerine dair resmi bir açıklama yapmadı. Öte yandan BEDAŞ, Twitter'dan yaptığı açıklamada yaşanan arızaların TEİAŞ kaynaklı olduğunu, gerekli incelemelerin yapıldığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı