Başsavcılık da Kumpas Hukuku Dedi!

Başsavcılık da Kumpas Hukuku Dedi!

Yargıtay’ın sözde şike kararına Yargıtay Başsavcılığının itiraz etmesi için başvuruda bulunan Aziz Yıldırım’ın talebi yerinde görülmedi. Yargıtay Başsavcılığı Yargıtay’la aynı görüşte olduğu için karara itiraz etmeyecek. 16 Şubat Pazar günü düzenlenecek o

 "Şike, teşvik ve rüşvet vermek, örgüt kurmak" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kararına Yargıtay Başsavcılığı itiraz etmeme kararı aldı. Yıldırım Başsavcılığın dosyayı yeniden incelemesini istemişti. Başsavcılık, Yargıtay'ın kararıyla aynı görüşte olduğu için dosyaya itiraz etmeme kararı aldı.  

Yargıtay Başsavcılığı kaynakları dosyanın İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderileceğini, yeni bir başvuru olması halinde ise dosyanın tekrar incelenebileceği belirtti.
İnfaz hakimliği yakalama kararı çıkaracak
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın da onadığı şike kararını İnfaz Hakimliği'ne gönderecek. İnfaz Hakimliği yakalama kararı çıkartarak Yıldırım'ı cezaevine gönderecek.
Yeniden yargılanma talebi
Yıldırım İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak yeniden yargılanma talebinde de bulunmuştu. Yıldırım’ın başvurusu da Yargıtay Başsavcılığı’ndaki dosyaya eklendi. Yeniden yargılanmayla ilgili kararı İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi verebilir. 
2 yıl 2 ay yatacak
Yargıtay şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, "Şike, teşvik ve rüşvet vermek, örgüt kurmak" suçlarından verilen toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamıştı. Cezaevi yolu görünen Yıldırım, denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.
1 milyon 312 bin 500 TL'lik para cezası da ödeyecek Yıldırım için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru haricinde hukuki yol kalmadı. Yeniden yargılama düzenlemesi olursa Yıldırım, bu haktan da yararlanabilir.


Kaynak: Al Jazeera

Kaynak:Haber Kaynağı