BAŞÖRTÜSÜ KULLANANLAR DİKKAT

BAŞÖRTÜSÜ KULLANANLAR DİKKAT

Başörtüsünü düzeltirken ağzında tuttuğu toplu iğne soluk borusuna kaçtı, iğne bir saat süren operasyonla çıkarıldı

Burdur'da başörtüsünü düzeltmeye çalıştığı sırada boğazına toplu iğne kaçan üniversite öğrencisi, hastaneye kaldırıldı. Soluk borusuna kadar inen iğne, bir saat süren operasyonla genç kızın boğazından çıkartıldı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağlasun Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Rojda Boral, başörtüsünü düzeltirken üzerindeki toplu iğneyi ağzına aldı.Bu sırada arkadaşıyla da konuşan Boral, nefes alınca toplu iğne boğazına kaçtı.

A.A haberine göre; Ağlasun Devlet Hastanesi'ne başvuran Boral, buradan Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Burdur Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Oktay Aslaner, genç kızın soluk borusuna yerleşen toplu iğneyi yaklaşık bir saat süren operasyonla aldı.

Aslaner, "İğne ses tellerinin altına gömülmüştü. Herhangi bir ameliyat yapılmadan endoskopik olarak çıkarttık" dedi.

‘TOPLU İĞNE AĞZINIZDAYKEN KONUŞMAYIN’

Vatandaşları toplu iğne türü şeyleri ağızlarına almamaları konusunda uyaran Aslaner, "Eğer ağızlarına alıyorlarsa da ağızlarındayken nefes alıp vermemeleri, konuşmamaları ve dikkatli olmaları lazım. Yutulan toplu iğnelerin büyük bölümü başörtüsü ve türban iğnesi. Çocuklarda da daha çok yabancı cisim yutması olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Rojda Boral ise arkadaşıyla sohbet ederken ağzında bulunan toplu iğnenin boğazına kaçması sonucu büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Boral, "İğne ilk boğazıma kaçtığında acı hissettim ama alındıktan sonra bu acı kalmadı" dedi.

290520141119546921336.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı