BAŞKAN OBAMA'DAN İLGİNÇ KURBAN BAYRAMI KUTLAMASI

BAŞKAN OBAMA'DAN İLGİNÇ KURBAN BAYRAMI KUTLAMASI

Müslümanların bayramlarını her seferinde kutlamayı gelenek haline getiren ABD Başkanı Barack Obama Kurban Bayramı mesajında ilginç vurgularda bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Müslümanların Kurban Bayramı'nı ve Hac görevini kutladı. ABD Başkanı Obama yaptığı yazılı açıklamada, eşi Michelle Obama ve kendisinin, ABD ve dünya genelinde yaşayan Müslümanların Kurban Bayramı'nı ve Hac uygulamasını yerine getirenleri kutladığını belirtti. Obama'nın son zamanlarda sık sık dile getirdiği "Mezhep Çatışmaları" konusunu "Kurban bayramı" mesajında öne çıkardığı dikkat çekti. Amerikan yönetimi son aylarda IŞİD terörünün, mezhepsel dürtüler ile bölgedeki müttefikleri tarafından desteklendiği vurgusunu yapıyordu. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden önceki gün bu söylemi Türkiye Katar ve Suidi Arabistan'ın adını kullanarak ağır bir eleştiride bulunmuş Erdoğan'ın bu konuda kendilerine hak verdiğini ima etmişti. 

DİKKAT ÇEKİCİ "MEZHEP" VURGUSU 

Obama, ‘‘Müslüman komşularımız ve dostlarımız Kurban Bayramı kutlamaları için bir araya gelirken, Müslüman Amerikalılar da dünyanın en büyük ve en çok farklılığı içinde barındıran toplumlarından birine katılan milyonlarca hacı adayı arasında yer almakta’’ dedi.
Müslümanlar için kutsal sayılan Hac görevinin, Sünni ya da Alevi olsun dünyanın dört bir yanından Müslümanları bir araya getirdiğine değinen Obama, Hac'cın, soy, mezhep, dil, din, ırk, cinsiyet ya da yaşa bakmaksızın herkesin eşit olduğunun bir anımsatıcı işlevi olduğunu dile getirdi.
Obama açıklamasında, Kurban Bayramı'nda Müslümanların, yoksullara yardım etme geleneğini sürdürdüğünü, açlık, hastalıklar, baskılar ve çatışmalar yüzünden acılar çekenlere yardım sağlamaya yönelik çabalara başka dinsel inanışlara sahip kişilerle birlikte katıldığını belirterek, ‘‘Onların hizmetleri, semavi dinlerin ortak köklerinin ve toplumlarımızın onur ve adalet duygusuyla ortak barış içerisinde nasıl bir araya gelebildiğinin güçlü bir örneğini oluşturmakta’’ dedi

Kaynak:Haber Kaynağı