Başkan Akaydın'dan Erdoğan'a  Eyalet Eleştirisi

Başkan Akaydın'dan Erdoğan'a Eyalet Eleştirisi

AKAYDIN'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A 'EYALET' ELEŞTİRİSİ

AKAYDIN'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A 'EYALET' ELEŞTİRİSİ
 

ANTALYA'da yapılan 'Sessiz Çığlık' eylemine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eyalet sistemi ile ilgili açıklamalarını eleştirdi.
 
Ergenekon, Balyoz gibi davalardan yargılanan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının eşleri, çocukları ve yakınlarının kurduğu Vardiya Bizde Platformu'nun, Balyoz davası kararlarını protesto etmek için başlattığı 'Sessiz Çığlık' eylemleri sürüyor. Antalya'daki Kışlahan Meydanı'nda yapılan eyleme destek vermek için gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın eyalet sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalarını eleştirdi.
 
Eylemin adı 'Sessiz Çığlık' olmasına rağmen rica üzerine birkaç kelime konuşmak istediğini söyleyen Başkan Akaydın, eylemcilere, komutanlara verdikleri destekden dolayı teşekkür etti. Üzgün olduğunu belirten Akaydın, "Benim üzgünlüğümün sebebi haksız yere Silivri'de tutulan komutanlarımız değil. Yahut tek başına Silahlı Kuvvetlerimiz komutanları içeride tutulurken sevgili Apo'nun, Başbakan'ın deyimiyle zafer kazanmış komutan gibi pohpohlanması da değil. Asıl üzüntüm Sayın Başbakan tarafından son 24 saat içinde yapılan Türkiye'nin eyaletlere bölünmesiyle ilgili açıklamasıdır. Tanrı'nın bu vatanperverleri zalimin zulmünden kurtarmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Daha sonra eylem için gelen vatandaşlardan birinin 'Aydınları korkak olan milletin zalimleri cüretkar olur' yazılı dövizini alan Akaydın, bir süre eylemcilerle birlikte bekledi.