Başka Bir Ülkenin Başbakanı Gibi Şikayet Etti

Başka Bir Ülkenin Başbakanı Gibi Şikayet Etti

“TSK’nın terörle mücadelesine darbe vuruyor. Oralara gönderilecek subay kalmıyor”

'Komutan kalmadı'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV'de Yiğit Bulut'un sunduğu Sansürsüz Özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
Gülseli KENARLI / ANKARA, (DHA) 26.01.2013 09:35
 
 
Programda uzun tutuklulukları eleştiren Başbakan, “TSK’nın terörle mücadelesine darbe vuruyor. Oralara gönderilecek subay kalmıyor” dedi.
 
"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ŞU ANDA KENDİ PARLEMENTER SİSTEMİ İLE EN UYUMLU HALE GELMİŞ DURUMDA"
 
"Darbeler maddesinden Türkiye ne zaman kurtulacak? sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi: 
 
"Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda kendi parlementer sistemi ile en uyumlu hale gelmiş durumda. Bazı medya organları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı çok haksız davranıyorlar. Kırsal kesimde güvenliği sadece polis teşkilatı ile yürtün. Yürütemezsiniz. Demek ki ihtiyaç var. Bir zamanlar ilçelerde jandarma vardı. Şimdi beldelerde var. Belki bir zaman sonra beldelerde de olmayacak. Hudut koruması ile ilgili asker alımı yapalım dedik. Çok düşük bir sayı geldi. Bedel konusunda piyasasdan çoı farklı rakamlar olmasına rağmen talep yok. Şu anda içeride 400'e yakın emekli muazzaf emekli subay, astsubay var. Hemen hemen hepsi tutuklu. Mağdur ya da şüpheli olarak gelenler oluyor. Çok daha ağır olanı örgüt kurmaktan, örgüt elemanı olmaktan... Böyle bir şeyin hükümleri kesinse işi bitir. Ama kesinlik yoksa yüzlerce subayı bu şekilde dğerlendirisen, Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin içindeki bütün moralleri alt üst eder. terörle nasıl mücadele edecek bu insalar. Benim Genelkurmay Başaknım Şemdinli'ye kadar gidip operasyon yönetebiliyor. Bu mücadeleyi veren inasanlara arka taraftan örgüt elemanı dersen, nasıl oluyorda bu örgüt orada terörle mücadele ediyor. Bu yenilir yutulur birşey değil. 232 kişi bu şekilde sürekli çağırılınca, üste de kuvvet komutanlarımız biz bu mücadeleyi verirken ben bu 232 nasıl göndereceğim diyor oralar. Bunu anlamak mümkün değil." 
 
"YARGIYI YARGILAMA GİBİ BİR GAYRETİN İÇERİSİNDE DEĞİLİM"
 
Cezaevlerindekiler için hastalık ve yaşlılık durumlarının belirtilmesi ile Erdoğan sözlerini şöyle sürdürü:
 
"Bunların arasında mama ile beslenenler var. Sayın Cumhurbaşkanımıza bırakmadan yasa ile bu işi çözelim. Hapishanede bunlar ciddi bir cezayı orada çekiyor. Bu ifadeleri kullanırken yargıyı yargılama gibi bir gayretin içerisinde değilim. Ama attığımız bir yanlış adımın çok daha dikkatle ele alınmasının gereğine inanıyorum. Bu insanların, moral değerler, motivasyon noktasında eğer biz darbeyi vurusak, terörle mücadele konusunda çok büyük darbe yeriz. Bunların içerisinde, karacısı var, denzicisi var... Neredeyse komuta kademesinde oralara gösnderilecek komutanımız kalmıyor. Öyle şey olmaz."