Başbuğ'un kızından karar yorumu!

Başbuğ'un kızından karar yorumu!

Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ’un kızı Feride Başbuğ, Ergenekon davasında babasına verilen müebbet hapis cezasıyla ilgili ‘Komediden de öte bir karar’ dedi

Ergenekon davasında dün (5 Ağustos 2013) açıklanan kararlar çerçevesinde, “darbeye teşebbüs”ten müebbet hapisle cezalandırılan, Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneralİlker Başbuğ’un kızı Feride Başbuğ, babasının darbeye teşebbüsten müebbet hapis cezası almasını, “Komediden de öte bir karar” diye değerlendirdi.

BABAMLA GURUR DUYUYORUZ
 
Kararın açıklanmasından sonra Hürriyet’e konuşan Başbuğ’un kızı Feride Başbuğ, “Aile yakınlarımızla birlikteyiz. Komedi değil, komediden de öte bir karar. Her zaman söylediğimiz şeyi, yine söylüyoruz; biz babamızla şimdiye kadar gurur duyduk, bundan sonra da duymaya devam edeceğiz. Bunlar gelip geçici şeyler. Geçecektir de bu günler, buna inancımız tam. Ama bir kez daha üstüne basarak şunu söylemek isterim ki, gerçekten komedi ötesi bir durumla karşı karşıyayız. Babam kararla ilgili değerlendirmesini Twitter ve kendi internet sitesi üzerinden yaptı. Bunların dışında başka bir şey söylemek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
SALONU TERK ETMİŞTİ
 
Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yılı alan yargılama sürecinin sonunda dün kararlarını açıklamış; asker kökenli sanıkların birçoğuna “darbeye teşebbüs”ten ağır cezalar vermişti. Mahkeme salonuna alkışlarla giren Başbuğ, kendisi için müebbet hapis cezası verilmesinin ardından salonu terk etmiş; akşam saatlerinde kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada “Son sözü millet söyleyecektir” demişti.