Başbakanlık fotoğrafları yok etti ama müsteşarlık siteden kaldırmayı unuttu.

Başbakanlık fotoğrafları yok etti ama müsteşarlık siteden kaldırmayı unuttu.

Başbakanlık, Erdoğan’ın darbe yaparak Cumhurbaşkanı Mursi’yi görevden uzaklaştırdığı için kızdığı Mısır Genelkurmay Başkanı El-Sisi ile Mayıs ayında samimi fotoğraflar çektirdiği, Başbakanlığın bu fotoğrafları sitesinden kaldırdığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ise internet sitesinden kaldırmayı unuttuğu ortaya çıktı.

gazeteport’un haberine göre; Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “darbeci” olmakla suçladığı Genelkurmay Başkanı Abdul Fattah Halil El-Sisi ile İstanbul’da çekilmiş fotoğraflarının, Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinden apar topar kaldırıldığı ortaya çıktı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ise aynı fotoğrafları kendi internet sitesinden kaldırmayı unuttu.




Erdoğan, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin devrilmesinden 40 gün önce, 9 Mayıs tarihinde El-Sisi’yi Dolmabahçe’de ağırlamış ve onunla fotoğraf çektirmişti. Mursi’nin ordu desteğiyle devrilmesi üzerine El-Sisi fotoğraflarını kaldıran Başbakanlık, daha önce de Erdoğan’ın, Beşar Esad ile çektirdiği fotoğrafları buharlaştırmıştı.