BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASINDA ERDOĞAN'IN ADI NEDEN ANILMADI

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASINDA ERDOĞAN'IN ADI NEDEN ANILMADI

Aniden, "hasta" olduğu gerekçesi ile ortadan kaybolan Başbakan Davutoğlu önce Paris'e ardındanda Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayında bir komisyon kurarak, başına Beşir Atalay'ı getirdiği ve yaklaşan seçimlerde aday olacaklar ile ilgili liste çalışması yaptırdığı söylentilerinin yayılmasının ardından, aniden "hasta" olduğu gerekçesi ile ortadan kaybolan Başbakan Davutoğlu önce Paris'e ardındanda Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Başbakanlıktan ziyaretlere ilişkin açıklama yapıldı. İşte o detaylar.

HEM TERÖRE KARŞI DURUŞUMUZ, HEMDE FRANSA'NIN YANINDAYIZ MESAJI İÇİN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'nın başkenti Paris'e yapacağı ziyaretle ilgili başbakanlıktan açıklama geldi. Açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, terör saldırısına karşı yapılacak yürüyüşe katılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Sayın Başbakanımız, Fransız makamlarından alınan davete icabetle, 7 Ocak 2015 tarihinde Paris'te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere 11 Ocak 2015 tarihinde Fransa'ya gidecektir.

TERÖRLE MÜCADELEYE KARŞI KARARLILIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN

Bilindiği üzere, Paris'te yaşanan menfur saldırı, ülkemiz tarafından en üst düzeylerde kınanmıştır. Sayın Başbakanımızın Paris'te yapılacak yürüyüşe katılımı, gerek bu zor zamanda Fransa halkının yanında yer aldığımızın gerek terörle mücadele konusunda kararlığımızın ve dayanışmamızın bir göstergesidir. denildi. Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın taziye ve kınama mesajına yer verilmedi. Onun yerine isim verilmeden "Üst düzeyde kınanmıştır" denilmesi dikkat çekti.

YÜRÜYÜŞE KATILACAK

Paris'te yapılacak yürüyüşe Cumhurbaşkanı Hollande ve Sayın Başbakanımızın yanısıra, birçok ülkeden Devlet ve Hükümet Başkanları katılacaktır. Sayın Başbakanımız, Fransa ziyaretinin akabinde, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in davetine icabetle 11-12 Ocak tarihlerinde Almanya'ya resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Sayın Başbakanımızın ziyareti çerçevesinde Alman mevkidaşıyla gerçekleştireceği görüşmede, ikili ilişkilerin yanısıra, Türkiye-AB ilişkileri ile Suriye ve Irak başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

VAKIFTA BİR KONUŞMA YAPACAK

Sayın Başbakanımız ziyareti vesilesiyle, Almanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Körber Vakfı'nda Türk dış politikasının öncelikli konularına ilişkin bir konuşma yapacak, ayrıca Almanya'da yerleşik Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımızla biraraya gelecektir.

Sayın Başbakanımızın ziyareti, özel ilişkilerimiz bulunan Almanya ile ortak gündemimizdeki konuların tüm veçheleriyle ele alınmasına imkân sağlayacak ve gerek ikili, gerek uluslararası düzeyde işbirliğinin her alanda ilerletilmesine katkıda bulunacaktır.'

Kaynak:Haber Kaynağı