Başbakan'la görüşen Hülya Avşar: Gezi'ye gitmem

Başbakan'la görüşen Hülya Avşar: Gezi'ye gitmem

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Gezi Parkı hakkında görüşen sanatçı Hülya Avşar, görüşme hakkında bilgiler verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Hülya Avşar ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüştü. Toplantı sonrası Hülya Avşar açıklama yaptı. İşte Avşar'ın konuşmasından satırbaşları: 

Her iki tarafta da bu kutuplaşma ve gerginlikle kimsenin kazanmayacağını herkes biliyor.

Gezi’deki genç insanların aslında hepsine hak veriyor, sevgi besliyor ama onları bazı şeylerde anlamakta zorlandığını ifade etti Bayın Başbakan.  Önyargı söz konusu.

Haksız hiç kimse yok herkes haklı. Fakat her iki tarrafı da kullanan bir grup olduğu düşünülüyor. O grupların aradan çekilmesi gerekiyor. 

Başbakanımıza şunu söyledim ben kendi kızımla olan ilişkimden yola çıktım ve Başbakan’a bir anne olarak gördüklerimi söylemeye geldim 

Son derece dikkatle dinledi beni. 

Benim kızım da ergenlik çağında ve şu anda yaşananlar onunla yaşadıklarıma çok benzetiyorum. 

İşin duygusal boyutundayım, siyaseti o kadar anlamıyorum. 

Ve gerçekten dinledi. Bir takım grupların ayrılması, duygusal bağ sağlanması gerekiyor Başbakan arasında. 

Kesinlikle dışarıdan göründüğü kadar katı değil. 

Başbakan’la konuşacak bir lider olması gerekiyor. 

Ben Gezi Parkı’na sanatçıların gitmesinden yana hiç olmadım. Oradaki çocukların yaşları 18-20. Bu insanlar sanatçı gördükleri zaman yanlarında o heyecanla biraz kendilerini aşma tehlikesi vardır. 

Sanatçıların başka bir yerde olması gerektiğini düşünüyorum. 

Ben de bu ülkede para kazandım, sevildim, nefret edildim. O yüzden elimi kolumu bağlayıp oturmak istemedim. Böyle bir reklama ihtiyacım yok. 

Ama tersine belki de bana zarar verecek. 

Onların bir lideri olması şart. Pelin Hanım bir grup oluşturup Başbakanımızla görüşmelerine sebebiyet verecekmiş galiba.

Ben Gezi Parkı'na gitmem. Çünkü oradaki insanların beni dinleyeceğini, kabul edeceğini düşünmüyorum. Ama derlerse ki gel, Başbakan'la görüştün bizimle de görüş, o zaman seve seve giderim.

Herkesin duygusal bir bağa ihtiyacı var. Bu işi inat uğruna yapmamak lazım. 

Maalesef 24 saat içinde bir müdahale izlenimi aldım. Benim de Başbakan’a "Bekleyemez misiniz" dedim. Polis de olmasın dedim. 

Bana birkaç örnek verdi. Onları görünce diyorsunuz ki ‘Bu da doğru…’ 

24 saat içinde oradan çekilenler olmazsa bir şekilde müdahale edeceklerini söylediler. Dilim varmıyor müdahale lafına ama… 

Başbakan şöyle diyor lütfen kendini bilen kişiler çekilsinler bir görelim oradaki kaba kişileri. Sonra ne yapacağımıza bakalım. 

Referandum konusunun yapılacağını söylüyorlar. Yapılması gerektiği yolunda gidiyorlar. Zaten oraya Kışla yapmak bana anlattığı programda en az iki buçuk sene…