Başbakanın villaları için yeni iddia

Başbakanın villaları için yeni iddia

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı CHP'li Serdar Değirmenci, Urla Zeytineli Köyü, Hacılar Koyu'ndaki villaların bir kısmının Hazine arazisi üzerinde olduğunu açıkladı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Zeytineli Köyü, Hacılar Koyu'nda 1'inci Derece SİT alanı üzerinde yapılan villalarla ilgili yeni iddia daha ortaya atıldı.  İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, villaların bulunduğu bölgedeki parsellerden birinin Hazine'ye ait olduğunu ifade etti.

Meclis'in bugün yapılan toplantısının açılışında konuşan Değirmenci, "Üç kez yazı yazmamıza rağmen Milli Emlak'tan yanıt alamadık" dedi.

Hacılar Koyu'nda 1609, 1607, 1608, 1611, 1819 numaralı parsellerin bulunduğunu ifade eden Değirmenci, "İzmir İl Özel İdaresi, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı bulunan 1819 No'lu parsele ilişkin olarak, parsel üzerinde yer alan ruhsatsız yapıların yıktırılması konusunda 775 sayılı kanun gereği 16.04.2012, 19.03.2013 ve 23.05.2013 tarihlerinde Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na yazı yazmıştır. Ancak bu konuda ne yapıldığına dair bir yanıt alamamıştır" diye konuştu.

GÖREVDEN ALINDILAR
Villaların yapıldığı Hacılar Koyu'nun İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 1995 yılında 1'inci Derece Doğal SİT alanı olduğunu ifade eden Değirmenci, villalar ile ilgili olumsuz karar alan kamu görevlilerinin yerlerinin değiştirildiğini söyledi. Değirmenci, "Para cezası ve yıkım kararı için karar alan, bu konuda yıkım paralarını da ilgili ilçelere gönderen İl Encümeni'nin başı zamanın İzmir Valisi Cahit Kıraç apar topar Diyarbakır'a tayin edilmiştir. Bu ve bunun gibi kararlara direnen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önce elinden yetkileri alınmış, Bakan Ertuğrul Günay görevden alınmıştır. Son olarak konuya mesafeli duran henüz 6 aylık Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Fethi Şahinoğlu da görevden alınmıştır" dedi. 

Hacılar Koyu ile ilgili olarak çok sayıda sorunun cevap beklediğini hatırlatan Değirmenci, "İzmir 1 No'lu Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu bahse konu olan alanın SİT derecesinin düşürülmesi için bir karar almış mıdır? Bu kararı almışsa hangi gerekçelerle almıştır? Bu kararı alırken, bu karara gerekçe olan raporları hazırlayan bilirkişiler kimlerdir? Bu komisyon kimlerden teşekkül etmektedir? Bu karar alındıysa onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gidecektir. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın İdris Güllüce aynı yoldan mı gidecektir? Bu soruların bir an önce yanıtlanması, kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir" diye konuştu.

yurtgazetesi