BAŞBAKANIN SANATÇILARLA DÜNÜ VE BUGÜNÜ

BAŞBAKANIN SANATÇILARLA DÜNÜ VE BUGÜNÜ

Bugün "sanatçıları linç ettiler" diyen başbakan dün sanatçılara "yazıklar olsun" diyerek ağır eleştiriyordu...

Başbakan Erdoğan'ın 2013 de ki sanatçı çıkışları ve yorumları ile bugünkü arasında dağlar kadar fark var...

Antalya mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’ni açıkladığı toplantıya katılan sanatçılara yönelik eleştirilerle ilgili, “O toplantıya katılan sanatçılarımıza yönelik sosyal medyada bir linç kampanyası başlattılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar” dedi.

Bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki, davet ettik, sağ olsunlar onlar da davetimize icabet ettiler” dedi.Bu yöndeki eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye’de kaldı, yeni Türkiye’de biz böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz” diye konuştu.“Sanatçılarımıza sesleniyorum; hiç çekinmeyin, hiç tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı konu ama bir toplumun sanatçısına kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir” diyen Erdoğan,Gezi parkı protestoları için kendisiyle görüşmeye giden bir gurup sanatçıyla gece toplantı yapmış ama uzlaşmaya varılmamıştı.

10 Haziran 2013 de Gezi parkına destek veren sanatçılar için Başbakan Erdoğan şu açıklamaları yapmıştı: "Sanatçı camiasından bu sürece destek verenlere de yazıklar olsun diyorum" diyen Erdoğan, "Siz bu zaman kadar sanatınızı icra edebiliyordunuz da AK Parti size engel mi oldu. Bir yerde şarkı söylemek istiyordunuz da AK Parti mani mi oldu. Şimdi AKM'nin tepesine çıkmış'yıktırmayız'diyorlar. Ona sizin gücünüz yetmez, yıkacağız." demişti.

ERDOĞAN'IN "YAZIKLAR OLSUN" DEDİĞİ SANATÇILAR KİMLERDİ?

Ali Rıza Binboğa: "Biz, haklı olduğuna inandığımız bu mücadelede eylemcilerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" Zülfü Livaneli: Buraya çapulculuk yapmak için geldik

Aralarında Zülfü Livaneli, Volkan Konak, Yavuz Bingöl, Hüseyin Turan, Edip Akbayram, Cezmi Ersöz, Şevval Sam, Ali Rıza Binboğa, Pelin Batu, Şebnem Sönmez, İbrahim Karaca, Orhan Aydın, Barış Atay, Selçuk Yöntem, Hüsnü Şenlendirici, Can Dündar ve Grup Yorum üyelerin de olduğu sanatçılar Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na yürüdü.

BUGÜN KORUDUĞU SANATÇILAR KİMLER?

Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, Hande Yener, Nükhet Duru, Zerrin Özer, Kutsi, Tolgahan Sayışman, Şafak Sezer, Şahan Gökbakar, Berksan, İsmail YK, İzzet Yıldızhan, Hidayet Türkoğlu, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Emre Altuğ ve Alişan, Metin Arolat, Alişan, Ece Erken, Bülent Ersoy.

 

Kaynak:Haber Kaynağı