Başbakan’ın 'çanak çömlek' çıkışından sonra Binali Yıldırım da arkeologlara çattı!

Başbakan’ın 'çanak çömlek' çıkışından sonra Binali Yıldırım da arkeologlara çattı!

AKP’nin İzmir’e yönelik seçim projelerinden Konak Tüneli, seçimlere yetişmeyecek. Binali Yıldırım kazılarla ilgili konuştu, "Burası da Marmaray'a benzedi. Herkesin yaşam tarzına göre birtakım buluntular çıkıyor. Gecikiyoruz ama arkeologlara laf anlatmak ç

AKP’nin İzmir’e yönelik 35 Projesi’nin en çok tartışılanları arasında bulunan Konak Tüneli, seçimlere yetişmeyecek. Gecikmenin nedeni ise Bahribaba Parkı’nda ortaya çıkan arkeolojik buluntular.

'MARMARAY'A BENZEMEYE BAŞLADI' 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tünel kazısının İzmir’in tarihi kazı projesine dönüştüğünü, her geçen gün ortaya çıkan buluntular yüzünden projenin geciktiğini söyledi. Kazılarda İzmir’in gelmiş geçmiş bütün medeniyetlerinin izlerinin ortaya çıktığını belirten Yıldırım, “Konak Tüneli Projesi giderek Marmaray’a benzemeye başladı. Dolayısıyla orada bizim elimizi çabuk tutmamız lazım. Gecikiyoruz ama arkeologlara laf anlatmak çok zor. Bir girdiler mi çıkmıyorlar. Allah’tan çıkan buluntular tanışabilir. Yahudi mezarlığı çıktı, kemikleri Musevi cemaatine verdik. Diğerlerini de müzenin korumasına bıraktık” dedi.

'YOL İSTİYORUZ'

Arkeologlardan kendilerine bir yol açmalarını istediklerini söyleyen Bakan Yıldırım, “Yol açın geçelim, siz kazılarınıza devam edin diyoruz, onların gönlünü yapmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda Bahribaba’dan giriş yapacağız. Şimdilik sabrediyoruz. Seçimlerden önceye yetişmez ancak gayret ediyoruz. Bahribaba bizim hesabımızda olmayan bir şeydi. Tabii arkeologlar için farklı anlamlara geliyor. Onlara göre çok müthiş buluntular var. Herkesin yaşam tarzına göre birtakım buluntular çıkıyor. Bahribaba için henüz bir tarih yok ama yakın zamanda giriş yapmak istiyoruz, şu anda görüşmeler sürüyor” diye konuştu.