BAŞBAKANI CUMHURBAŞKANI YAPMAK BORCUMUZ

BAŞBAKANI CUMHURBAŞKANI YAPMAK BORCUMUZ

Arınç,Temel Atma Törenine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak, Elazığ'ın 30 Mart'ta partilerine büyük destek verdiğini,  bu destiğin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam etmesini istedi. Elazığ'dan Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a yüzde 80 oy beklediklerini belirten Arınç, şöyle dedi:

"Kadın ve gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, il ilçe başkanlıklarımız ve yönetim kurulları çok daha fazla gayret sarf edecekler. Sahuru, iftarı, günü fırsat bilecekler. En yakınlarından başlayarak, bak cumhurbaşkanlığı seçimi var, benim de hatırım var, bu ülkeye 12 yıldır başarıyla hizmet eden bir Başbakan'a oy vermeni istiyorum. Ailecek, dostlarınla arkadaşlarınla asker arkadaşlarınla köylülerinle sizden oy bekliyorum. Ne olur şu memleketin başına hayırlı bir cumhurbaşkanı seçelim diyecek. Abdullah Gül, nasıl bir Cumhurbaşkanı olduysa içinizden biri olarak inançlı, ahlaklı, tertemiz bir insan olarak cumhurbaşkanlığı yaptıysa onun arkadaşı onun benzeri ve güçlü bir lider, halk kahramanı, İslam aleminin gözünde tüten gerçek bir mümin olarak Tayyip Erdoğan'ı da bu ülkenin başına seçelim' diyeceğiz. Mert, dürüst, çalışkan, başarılı, milli ve manevi değerlere sahip bir insanı, Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur, bir vefa borcudur" dedi.

DHA'nın haberine göre; Türkiye'de geçmişte darbeler yapıldığını, muhtıralar verildiğini hatırlatan Arınç, "Bir kaç defa istemezük dedi. Necmettin Erbakan gibi fevkalade saygılı, fevkalade hürmetli bir bilim adamı bir insanı bile terlettiler, üzdüler. Onun verdiği bir davette Deniz Kuvvetleri Komutanı herkesin içersinde bana rakı getirin diye bağırdı. Şimdi bu dünyada yok. Neredeyse nasıl hesap veriyorsa Allah biliyor. Ama bir Başbakanı rezil etmek için onun verdiği bir davette, dünyanın her yerinde geçerli bir kural vardır, daveti kim veriyorsa menüyü de o hazırlar. Bir Başbakan şura üyelerine bir yemek veriyor, herkesin sustuğu bir yerde Deniz Kuvvetleri Komutanı 'Bana rakı getirin' diye bağırıyor. Diyorlar ki 'efendim bu akşam içki servisi yapılmayacak'. Tekrar bağırıyor. 'Kim verdi o talimatı sen benim emrime ver. Getirin bana rakıları herkesin gözü önünde içeceğim'. O günlerden bu günlere geldik. Unutmayın Ak Parti'yi de devirmek isteyenler oldu. Allaha sığındık, millete dayandık ey millet ben senden emanet aldım bu emaneti ancak sana veririm. Onu sokakta bırakmam onu kurda kuşa atmam bunun için ölmem gerekirse ölürüm, iki gömleğim var idamlık ve bayramlık ben bununla yola çıktım. Bunu söyleyince Allah bizi korudu onların topları tüfekleri işe yaramadı bu darbeyi düşünenler zelil oldu" dedi.

ADAM BODRUM'DA BİZ NEREDEYİZ

Arınç, Bodrum'da bir içerken fotoğrafları çekilen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'yi isim vermeden eleştirdi. Bu ülkede üç gün hizmet edebilecek, bu hizmetleri devam ettirebilecek başka bir hükümet partisi modeli görmediğini belirten Arınç. "Benim tecrübeme lütfen inanın 40 yıldır bu işin içindeyim. Bunlar üç ay bu ülkeyi yönetemezler para bulamazlar, maaş ödeyemezler, yatırımlardan vazgeçerler. Biz buluyoruz Allah verdikçe veriyor. Neden samimiyiz de onun için, gayret ediyoruz ter döküyoruz. Günde iki saat uyumayan bir Başbakanımız var, hayatını feda ediyor millete hizmet etmek için. Onlar rahatlarından vazgeçiyorlar mı ? Bak o çok konuşan bir Grup Başkan Vekili var. Ramazanın içersinde Bodrum'da bira içerken fotoğrafını çektiler. Adam Bodrum'da deniz kenarında biz neredeyiz, Elazığ'da vefa iftarındayız. Allah bize verecek tabi sana mı verecek? Sen git Bodrum'da daha derinde daha dipte işlemedik rezalet bırakma. Biz 76 milyon için hayatımızı feda edeceğiz. Allah hizmet edenle rezalet çıkaranı bir arada tutmaz. Bizim kalmamız lazım." dedi.

"İÇİMİZDEN VURMAYA ÇALIŞTILAR"

Arınç, Ak Parti'den ayrılanları gündeme getirerek, "İçimizden vurmaya çalıştılar, adam elde etmeye çalıştılar, ona buna bir şeyler vaat etmeye çalıştılar. Erkan Mumcu'yu hatırlayın çekti başını gitti. Beraberinde 20 kişi daha ayarttı, bir grup kurdu seçime bile katılamadı, tabelası bile kalmadı. Abdullatif Şener, aslansın, kaplansın senden cumhurbaşkanı olur dediler ona da el pençe attılar. Adam ortalıklarda yok. Türkiye diye bir parti kurdu üç gün ayakta kalmadı. Şimdi de var üç beş kişi ama gidici bu kadar büyük bir partiden bu kadarcık şeyler çıkacak. Ama siz sebat edin, siz kalın. Bu günde yarın da memleketin size ihtiyacı var, bizimde ihtiyacımız var. Şimdi bu beraberliğimiz bu cumhurbaşkanlığı seçiminde en güçlü bir şekilde göstermemiz lazım. Diğer adayları az çok herkes tanıdı gördü. Ama bir aday var ki onu sadece 76 milyon değil bütün dünya tanıyor. Bütün dünya takdir ediyor. Cesaretinden dolayı, başarısından dolayı, insanlığından dolayı. Özellikle İslam alemine gösterdiği duyarlılığından dolayı, beğense de beğenmese de tüm dünya takdir ediyor. Böyle bir insan 12 yıllık başbakanlıktan sonra her sayfasında başarıları süsledikten sonra Türkiye'yi demokratikleştirdikten sonra Cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Bize düşen vefa borcumuzu ödemek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı