BAŞBAKANDAN DÜŞEN HELİKOPTER AÇIKLAMASI; 5 YA DA DAHA FAZLA ŞEHİT

BAŞBAKANDAN DÜŞEN HELİKOPTER AÇIKLAMASI; 5 YA DA DAHA FAZLA ŞEHİT

GİRESUN'da, bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü.

 

BAŞBAKAN: ŞEHİT 5 VEYA DAHA FAZLA OLABİLİR

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'un Alucra İlçesi yakınlarındaki Tohumluk Yaylası'nda düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 5 ya da daha fazla şehit olabileceğini söyledi. 

Başbakan Yıldırım, "Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Ancak şu an sayı vermemiz doğru değil. Kaza yerine ulaşıldı, civardaki köylüler çok önemli katkı sağlıyor, yaralılar hastaneye götürülüyor. Şehit 5 veya daha fazla olabilir" dedi.

GİRESUN'da, bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların içinde bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. Kazada ilk bilgilere göre 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

İLK ÖNCE 1 ŞEHİT, 2 YARALI AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, 1 albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopter akşam saatlerinde dağlık yükseltilerin bulunduğu ve hava koşullarının sert olduğu bölgede düştü. Olayın duyulması üzerine bölgeye hemen havadan ve karadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir yönetimindeki helikopterin düşüş nedeni henüz bilinmezken, içindeki askerlerin durumuyla ilgili de açıklama yapılmadı. 

HELİKOPTERDE 15 KİŞİ VAR

Giresun'un Alucra İlçesi yakınlarındaki Tohumluk Yaylası'na düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 8'i asker, 4'ü personel eşi ve 3 çocuk olmak üzere 15 kişinin bulunduğu belirtildi:

17: 30 DA İRTİBAT KESİLDİ

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailelerini ziyarete giden askerler ve ailelerini taşıyan helikopterle saat 17.30 sıralarında irtibat kesildi ve ardından düştüğü bilgisine ulaşıldı. Helikopter enkazına ilk ulaşan yayladaki köylülerin yardım ettiği yaralılar, araçlarla Alucra ve Yağlıdere'deki devlet hastanelerine taşınmaya başlandı.

BAŞKAN AKSU: 2 ALBAY ŞEHİT

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düşen helikopterde 2 albayın şehit olduğunu, 2 asker eşiyle 2 çocuğun da yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Başkan Aksu, kazadan sonra hastanelere 7 yaralının getirildiğini ve tedavilerine başlandığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı