BAŞBAKANDAN 12 ÇOCUĞUN YANMASINA AÇIKLAMA

BAŞBAKANDAN 12 ÇOCUĞUN YANMASINA AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım "Ne yaparsanız yapın, ama insan hatasını ortadan kaldıracak makineyi geliştirmedik"

Adana'da Süleymancılara ait yurtta çıkan ve 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Ne yaparsanız yapın, ama insan hatasını ortadan kaldıracak makineyi geliştirmedik" diyerek savundu.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki yurtta 11'i kız öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin olarak, "Meclis'te araştırma komisyonu kurulacak. Olay aydınlanacak, sorumlular cezalandırılacaktır" dedi. "Ümidimiz ve emelimiz bu ve buna benzer acıları yaşamamak, ama insanın olduğu yerde hata eksik olmuyor" diyen Yıldırım, "Ne yaparsanız yapın, ama insan hatasını ortadan kaldıracak makineyi geliştirmedik" diye konuştu.

PATRONLAR TOPLANTISINDA KONUŞTU

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hepinize en derin sevgililerimi, saygılarımı sunuyorum. Sözlerimin başında dün maalesef Adana'da hepimizi üzen bir olay yaşadık. 11 yavrumuz, 1 eğitici hayatını kaybetti. Sorumlular en ağır şekilde hesabını verecek.

Bu durum araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konunun bütün yönleriyle değerlendirilmesi ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirleri tespit edecekler.

Ümidimiz ve emelimiz bu ve buna benzer acıları yaşamamak, ama insanın olduğu yerde hata eksik olmuyor. Ne yaparsanız yapın, ama insan hatasını ortadan kaldıracak makineyi geliştirmedik. 

Kaynak:Haber Kaynağı