Başbakana 'cadı avı' sorusu

Başbakana 'cadı avı' sorusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gezi olaylarının ardından sosyal medyada başlayan incelemeler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi sundu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gezi olaylarının ardından sosyal medyada başlayan incelemeler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi sundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'da mesajlarına yanıt verenlerle sert tartışmalara girdiğini belirten Nazlıaka, "Hükümetinizin Gezi Parkı olayları nedeniyle sosyal paylaşım sitelerinden mesaj yayınlayan ya da paylaşan kişiler hakkında yürüttüğü 'cadı avı' ortadadır. Vatandaşlarımıza karşı bu düşmanca tutuma karşın, kamu sorumluluğu olan, tarafsız olması gereken bir belediye başkanının doğrudan tehdit içeren kişilerin özel hayatını açıklayan mesajları hakkında herhangi bir işlem yapılmaması düşündürücüdür" ifadelerini kullandı. 

Nazlıaka'nın Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak cevaplandırmasını istediği sorular şöyle: 

"Gezi Olayları nedeniyle kaç kişinin Twitter adresi üzerinde inceleme başlatılmıştır? Bu incelemenin kanuni dayanağı nedir? Başlatılan bu inceleme sonrasında kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına almanın hukuksal gerekçeleri nedir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek tarafından Twitter'dan kaç kişi tehdit edilmiş ve kişisel bilgileri açıklanmıştır? Hukuka uygun olmayan bu mesajlar için başlatılan bir soruşturma var mıdır?

Tüm Ankara'yı ve Ankara'daki bütün vatandaşlarımızı temsil etmesi gereken bir belediye başkanının halkı cinsiyet, siyasi düşünce, felsefe, inanç, din, mezhep ayrımı yaparak kin ve nefrete tahrik eden mesajları için bir işlem yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa bunun gerekçesi nedir?"