BAŞBAKAN YÜCE DİVAN'A GİDECEK

BAŞBAKAN YÜCE DİVAN'A GİDECEK

TÜBİTAK'ı ayaklar altına almakla suçladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Başbakan'ı Yüce Divan'a gitmekten kurtarmak için kendisine bağlı TÜBİTAK'ı ayaklar altına almakla suçladı.

Kaplan, Işık'ın bakan olduktan sonra 'Paralelci' oldukları gerekçesiyle 214 kişiyi görevden aldığını ileri sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de uyguladığı politikalar nedeniyle Yüce Divan'da yapgılanacağını öne sürerken, "Hatta komşumuz Suriye'deki dış politika yüzünden, MİT aracılığıyla oradaki terör örgütlerine silah yardımı yapmasıyla uluslararası hukukta da savaş mahkemesine gidecek. Şimdiden söylüyorum. Bu ciddi bir iddia" dedi.

"SİYASİLER ÇİFTLİK HALİNE GETİRDİ"

CHP'li Mehmet Hilal Kaplan, daha önce Gebze'de tıp doktorluğu yaptığı için TÜBİTAK ve yapısını da çok iyi bildiğini ifade etti. Mehmet Hilal Kaplan, TÜBİTAK'ın bilimsel araştırmalar açısından birçok bilim adamının araştırma yaptığı bir yer olduğunu anlatırken, Türkiye'de son dönemlerde, özellikle siyasilerin çiftlik haline getirdikleri bir kurum haline gelmeye başladığını ileri sürdü. Kaplan, şöyle devam etti:

"PARALELCİ' DİYE 214 KİŞİ ÇIKARILDI"

"Sık sık eleman değişikliği, görevden almalar, kurum başkanlarını görevden alma gibi hadiselerin yaşandığı bir yer. Son günlerde de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Iışık da biliyorsunuz Kocaeli Milletvekili. Bu kurumun başına geldi. Siyasilere malzeme olup kurumu yıpratmalarından dolayı rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. Kurumun içersinde 214 kişi sayın bakan Fikri Işık'ın göreve geldiğinden beri hiç bir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. Gerekçelerini Sayın Işık dönem dönem medyada paylaşıyor. Bunların paralelci olduğunu, TÜBİTAK'taki yetkililerin Pansilvanya'dan idare edildiğini, amirlerinin orası olduğunu, hatta bir mülakat kurulu kurduğu gibi, böyle hem önemli hem de üzülerek izlemeye başladığımız bu kurumun içinin bu kadar boşaltılmaya başlandığı bir noktadaysak, Türkiye'deki bilimsel araştırmaların vay haline. Şimdi bugün ulusal medyada, Başbakan'ın oğlu ile 17 Aralık ve 25 Aralık'taki görüşmelerin konuşmaların tape görüşmelerinin montaj olduğu, hatta ses havuzunda hece hece ayrılarak çok bilimsel bir çalışma yapıldığına dair Bakan Fikri Işık'ın açıklamaları var. Sayın Fikri Işık, bu bakanlığa geldiğinin birinci veya ikinci gününde 'Öyle hissediyorum ki bu Başbakan ve oğlu arasındaki konuşymaların montaj olduğu kanaatindeyim' diyor. Henüz bilimsel bir veriden bilgi almadan bilimadamlarıyla görüşmeden öyle bir önyargı. 'TÜBİTAK'ın içersinde Pensilvanya'dan emir alanlarla ben çalışmam' diyerek, 214 kişinin işten atılması bir tarafa, Başbakan'ı kurtarma noktasına geliyoruz."

TÜRKİYE SEVGİSİ BAŞBAKANIN ÖNÜNDE OLMALI

Mehmet Hilal Kaplan, Bakan Işık'ın TÜBİTAK'ın üzerinde oyunlar oynadığını ve bundan vazgeçmesi gerektiğini ifade ederken, "Birçok bilimadamı, iletişimden anlayan kişiler bu tape konuşmalarının montaj olmadığını ifade etti. Mahkeme size sormadan, bugünkü yandaş medya tarafından gündeme aLmasının anlamı yargılanmasının önünü kesmek adına 17 ve 25 Aralık olaylarında Başbakan'ı aklama hesabıdır. Bir bakana yakışmıyor" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı