Başbakan Yine Göz Dağı Verdi

Başbakan Yine Göz Dağı Verdi

 

İstanbul Kazlıçeşme mitinginde her ne kadar "ben hepinizin başbakanıyım" dese de satır aralarında yine gözdağı ve tehtitler dolu bir konuşma yaptı; : neler söyledi:

 

Dış basına seslendi: Günlerdir yalan haberler ürettiniz dünyaya Türkiye’yi kötü gösterdiniz bu alanda ki millet tencere tava çalan millet değil. Sabaha kadar tencere tava çalanlar bugün sınava giren çocukları hiç düşündüler mi?

 

Buradaki vatandaş eline molotof kokteyl alıp polise atan vatandaş değildir.

Bana günlerce heyetler geldi,  Taksim platformundan geldiler ve sanatçılar geldi; milletim adına bunlarla görüşmeler yaptım. Gezi parkı tüm İstanbul halkınındır işgal altında olamaz sabrım taştı boşaltmadığınız zaman Kılıçdaroğlu’na rağmen, terör örgütlerine rağmen ve bedeli ne olursa olsun boşaltacağız dedim.

 

Şuanda gezi parkı Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Çevreciler iş başında bunların çevrecilikle alakası yok biz taksime çiçek ekip temizliyoruz şuan.

 

Uyarıyorum; saat 4 de meydana gelin dediler; aklıselime hitap ediyorum ey benim milletim lütfen bu oyuna gelmeyiniz.

 

İstanbul şimdi öyle bir haykıracaksınız ki tüm dünya sizi duyacak Türkiye üzerine oyunlar kuranlar ofislerinde evlerinde bilgisayarlarının başında tir tir titreyecekler.

 

Medya ve sosyal medya bunu da saptırmazsınız dimi, gerçek fotoğraf işte burada.

 

Basın ahlakı denen bir olay var namuslu olun namuslu

 

Türkiye sadece Kuğulu parktan Alsancak’tan Taksim meydanından ibaret değildir Türkiye Kasımpaşa’dır Fatih’tir Ümraniye’dir Mamak’tır Altındağ’dır 81 vilayetinde kardeşçe yaşayan büyük bir devlettir.

 

2014 Mart ayında sandıkları siz patlatacaksınız.

 

Polisimize şiddet uygulayan, kamu malına özel mülke zarar verenleri tek tek inceleyip araştıracağız mobese kameralarında hepsi var tek tek inceleniyor sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız arkadan lojistik destek verenleri de araştıracağız

 

Yabancı ülkelerden gelip taksim olayına karışanların burada ne ısı var Hatay’da da gördük bazı okulların öğretmenlerine müdürlerine sesleniyorum araştırmalar devam ediyor; ben böyle müdürleri öğretmenleri okullarımda görmeyi asla kabul etmem.

Birilerinin mitinglerine derslerden çıkarıp öğrenci götürünler var, üniversiteler de var.

 

Tencere tava hep aynı hava. Tencere tava çalanlar hava mı görmek istiyorsunuz? Buyurun size hava! Bak burada başı açığı, başı örtülüsüyle yediden yetmiş yediye bir hava var.

 

18 gün boyunca terör estiren başörtülü kardeşime el uzatanlara yanında bebeği olduğu halde anneye ve bebeğe el uzatan alçaklara camiye ayakkabı ile girip 3 gün orayı işgal edenlere alkol içenlere hukukken gereken hesabı soracağız.

 

Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin yolladığını gayet iyi biliyoruz, kendi otelinde terörle iş birliği yapanları yatırıp kaldırdıklarını çok iyi biliyoruz, bunun hesabı sorulmayacak mı sanıyorsunuz?

 

Bu ülke demokratik ve laik bir ülke siz niye o gençleri sokağa döktünüz.

 

CHP vekili çıkıyor oda mesele gezi parkı değil bu iktidarı devirmektir diyor devirmek ısıtıyorsan seçimler var o seçimlerde gücünü koyarsın ortaya indirebiliyorsan indirirsin

Yerel seçimde de gücünü görürüz niye böyle değildi abidik gubidik işler yapıyorsun

 

Hata yanlış istenmeyen manzara ortaya çıkmış olabilir fakat Ankara’da dun akşam baktım ki yürüyen bir grubun önüne CHP vekilleri çökmüş poz veriyor, şov yapıyor. Sen vekilsin teröre fırsat veremezsin, ülkeye devlete yardımcı olmalısın, terör estirmek isteyenlerin önünü açmak değildir milletvekilliği.

 

Divan oteline giren CHP’li millettekilerden biri benim Vali’me saygısızca hakaret ediyor vali yardımcı olmasını istiyor ama o hakaret ediyor bunların cibilliyeti bu, tarihi bu bunların vazgeçemezler bundan sandıkla alamayacakları neticeyi buralardan alacaklarını sanıyorlar ama alamazlar mümkün değil.

 

Hiç kimsenin çirkin senaryosu tuzağı oyunu bize dokunamaz.

Türkiye uluslararası medya kuruluşlarının üzerinde operasyon yapacağı bir ülke değildir, utanmadan dışardaki kendini bilmezler ve içerde onların uzantısı “Türk Baharı” geliyor diyorlar, kendini bilmezler. Türkiye’de Türk Baharı 3 Kasım 2002 de geldi ama onlar farkında değiller.

 

Avrupa birliği karar almış haddini bil sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkiliminsin? İlk gün dedim aldığınız kararları tanımıyorum.

 

Biz bu yola dik çıktık dik duracağız dikleşmeyeceğiz ama yola emin adımla ilerleyeceğiz

Onlar Bugüne kadar güdülen iktidara alışmışlardı istediklerini indirip istediğini getiriyorlardı Türkiye’deki bazı medya kurul aynı oyunu yapıyor ama hepsi turnusol kâğıdı gibi ortaya çıktı.

 

Türkiye nereden nereye geldi artık buna tahammül edemiyorlar bunlar bundan dolayı rahatsız oluyorlar.

 

3 beş çapulcu dedim ya bozuldular, bozulsunlar yarası olan gocunur. Türk dil kurumu sözlüğünden anlamını söyledim; çapulcu kamu düzenini bozana denir bunlar kamu düzenini bozanlar değil mi?  Bunlar terör örgütü uzantıları değil mi?

İade özgürlüğünün önünü açtık gösteri toplantı yürüyüş yapmanın önü kısıtlanmıştı biz açtık önünü dünyaya sesleniyorum siz miting yapmak istediniz de size müsaade mi edilmedi.

 

Hepsinin önü açık ama nerede miting alanını neresiyse orası. Yürüyüşe nerede müsaade ediliyorsa orası. İstediğimiz yerde miting yapabilmeliyiz dedi bize görüşmeye gelenler ama kibar davrandım dedim ki bu ülke yolgeçen hanı değil istediğin yerde istediğin gibi miting yapamazsın burası hukuk devletidir neresi gösterilirse orada yaparsın

 

Şuan taksimde Beyoğlu’nda 30 bin yatak kapasitesi var, hepsi boşaltı çevredeki tüm esnaf kan ağlıyor, cam çerçeve ne varsa kırıldı, şimdi bunların zararlarını kim karşılayacak soruyorum? Aynı şey Ankara’da yaşandı; tüm otobüs durakları alt geçit seramikleri söküldü. 150 polis aracı yakıldı yıkıldı, kamu binaları yakıldı yıkıldı.

 

Atatürk Kültür merkezi bir kamu kuruluşudur işgal edildi illegal örgütler tarafından paçavralar asıldı ama bu arada Türkiye’nin başbakanına hakaretler vardı ama bana görüşmeye gelenlere sorarsanız bunlara onlarda çok üzülmüş ama diyorlar, neye ama neye ama onları oradan indirmeyecektik de ne yapacaktık? Bakanıma söyledim 24 saat içinde oradan onlar temizlenecek, teröristlere bırakamayız oraları.

 

Bölücü başı ile Atatürk adresi taksim anıtının üstündeydi terörist başıyla Türk Bayrağını Atatürk’ü nasıl yan yana getirmediniz ey ulusalcılar? Niye bunları temizlemedi milletvekilleriniz ama polislerimiz talimat üzerine 24 saatte oraları temizledi bitmedi üçüncü hareket gezi parkını temizleyeceksiniz artık buna dayanılmaz dedim ve dün orası da temizlendi.

 

Bu benim başbakanlık görevim bunu yapmıyorsam bu makamda durmamım önemi yok bize kalkıp Avrupa ve dünyanın değişik yerlerinden bize bu özgürlüktür diyorlar bunun neresi özgürlük ya?

 

Ve o park bu işgal güçlerinin değil tüm İstanbullularındır.

Oraya çadır kuramazsın kardeşim çadır kuracak yerler bellidir çık yaylalarda çadırını kur

Sözüm ona sanatçı bir tanesi ne diyor. Sanatçı terör estiren yataklık edeni sanatçı olarak tanımıyorum ne diyor mesele gezi parkı ya hala anlamadın mı diyor.

 

 

Gazeteci yamanıyor köse yazarı kalem oynatamıyordu istediği gibi bunun önünü biz açtık medyanın sanatçının önündeki baskıyı biz kaldırdık 10 yıl önce böyle gösteri yapmayı kimse hayal bile edemezdi.

 

İnternetin medyanın bu kadar özgür kullanılmasını o zaman hayal edemezdiniz,

Şu 18 gün hukukun demokrasinin dışına çekilmesine asla müsaade etmedik dediler ki polis biber gazı kullanıyor ne olacak kullanmayacak mı, polis yetkisi var kullanır en ileri ülkelere bak kullanıyor mu kullanmıyor mu en ileri ülkelerde hatta kurşun sıkarlar kurşun ölümüne.. Önce uyarı atışı arkasından daha serti yapılır ileri ülkelerde.

 

Polisimiz, yargımız, demokrasimiz, zorlu bir sınava tabi tutuldu ama biz bu sınavı iyi aştık biz temel hak ve insan özgürlüklerini öne çıkardık sarsılmasına izin vermedik.

 

Bu gösterilerde en başından beri söylenenleri arkadaşlarımla birlikte dinledik. Görüşmelerimizi yaptık, bakanlar kurulu toplantımdan daha çok zamanı onlara ayırdım onları dinledim bu özgürlük değil mi? demokrasi değil mi? Türkiye’nin başbakana gelip derdini anlatıyorsun, sonra dışarı çıkıp başka şey anlatıyorsun içlerinde istisna yok değil ama dünyanın hiçbir yerinde böyle başbakan göremezler.

 

Partimin Ankara’daki genel merkezime lav silahı ile saldırdılar, ofisime saldırdılar,  Reyhanlı da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Mesele gezi parkı ağaç değil mesele demokrasi değil mesele millet asıl mesele Türkiye o gösterilerde yer alan kardeşlerim artık bu oyunu görsün bu oyunu artık hep beraber bozalım.

 

Bu sessiz yığınları hesaba katmadılar. Bu karanlık çevreler sizi hesaba katmadılar milletin iradesini tanımadılar. 18 gün boyunca milletin kimin ne olduğunu çok iyi gördük.

Çok enteresan ellerinde tük bayrağıyla geziyorlar Türk bayrağını yakanlarla beraber oluyorlar izlediniz değil mi bunları. Tabi bu arada Gazi Mustafa Kemali’de istismar ediyorlar bölücülerin posterini Atatürk’le yan yana taşıyorlar. CHP’nin kuyruğuna takılan ulusalcılara sesleniyorum AKM ye asılan o paçavralar içinize sindi mi. CHP yönetiminde olanlar ve kadrolarının büyük bir çoğunluğu maalesef karakterlerinin gereğini yapıyorlar.

Camiye saygısızlıkta daha öne çıktıkları için CHP bunları kıskanmıştır zaten tarihlerinde var camileri ahır olarak kullananlar bunlar değil mi

 

Sokak sokak direniş çağrısı yapan CHP Sokak sokak terör estirenlere gıptayla bakmışlardır. Benim polisime ana avrat küfrediyorlar arşivlerimizde var yeri gelince bunları paylaşacağız.

Para veren CHP milletvekilleri sokaktaki dehşeti görünce mutlu olmuşlardır ya küfredecekler ya hakaret edecekler ama kadere bak aynı CHP şimdi dışarıda bırakıldı zorla bir yere girmeye çalışıyorlar gelip zorla önlerine oturuyor kimisi.

 

 

Şimdi biz taksimde ne yapacağız şehir müzesi 500 ağaç orda duracak diğerleri de yeni düzenlemeyle Taksimi süsleyecek araçlar taksimde yer altına alınıyor.

 

27 Mayıs’lar geride kaldı kabul etsen de etmesen de ey CHP egemenlik milletindir sandığın sahibi millettir bunu kabul edeceksin.

 

Tencere tava çalanlara sesleniyorum sizde benim vatandaşımsınız ama gelin o tencere tavayı bu meydanlarda çalın. Verin mesajınızı buradan.