BAŞBAKAN YALANIN ORTAYA ÇIKTI,ÖZÜR DİLE

BAŞBAKAN YALANIN ORTAYA ÇIKTI,ÖZÜR DİLE

.

 'Başbakan yalanın ortaya çıktı, özür dile'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kabataş İskelesi'nde Gezi eylemleri sırasında tacize uğradığı iddia edilen kadının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Başbakan Erdoğan'a, "Yalanın ortaya çıktı, özür dile" diye seslendi ve "Yalancıdan Başbakan olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek "Kabataş'ta kucağında çocuğu olan örtülü bir hanıma saldırdılar, onu tartakladılar" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Türkiye Haziran ayında, gezi eylemlerinden sonra halkımızı inanç temelinde ayrıştırmak ve çatıştırmak isteyen R.T. Erdoğan'ın tahrikiyle büyük bir kışkırtmayla karşı karşıya kaldı. AKP Hükümeti'nin Başbakanı Erdoğan Meclis'te, kucağında çocuğu bulunan örtülü bir hanımın İstanbul Kabataş'ta, Başbakanlık Ofisi'nin yakınında saldırıya uğradığını, yerlerde süründürüldüğünü, taciz edildiğini öne sürdü. Başbakanı kaynak alan daha sonraki açıklamalara ve gazete haberlerine göre, kucağında bebeği olan örtülü hanıma, insanlıktan nasibini almamış, üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başları tuhaf bantlı 70-100 kadar insanlık müsveddesi saldırmış, örtüsünü başından çekmiş, bebek arabasını parçalamış. Vücudu mosmor olan ve bebeği de sütten kesilen hanım saldırıda kendini kaybetmiş, hatta kendine geldiğinde üzerinden idrar kokusu geldiğini fark etmiş. Eğer doğruysa elbette korkunç ve insanlık dışı" ifadelerine yer verdi. 


"ERDOĞAN BİR KEZ DAHA SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞ OLDU"


Kabataş İskelesi'nde yaşananları MOBESE kameralarının en iyi şekilde açıkladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ben, R.T. Erdoğan'ın yalancılıkta çok mahir olduğunu bildiğim halde, Başbakan'ın 11-12 gün herkesten gizleyip, sıkışınca piyasaya sürdüğü bu çirkin iddiayı duyar duymaz hemen açıklama yapmış ve bu iddia gerçekse şiddetle lanetliyorum demiştim. Arkasından da bu çok çirkin saldırıyı gerçekleştirenler varsa, onların insanlıkla en ufak bir ilgisi olmadığını belirtmiş ve onlar insan olamaz diye vurguladıktan sonra da Başbakan'ı iddiasını kanıtlamaya, MOBESE kayıtlarını ortaya koyarak saldırıyı ortaya çıkarmasını ve saldırganları yakalatarak bu insanlık dışı saldırının hesabını sormasını istemiştim. Ama, bütün kentleri izleyen, uçan kuş dahil, atılan her adımı kayıtlara geçiren kameraların, Kabataş gibi merkezi bir yerde o gün çalışmadığı. MOBESE kayıtlarında da saldırının olmadığı bildirildi. R.T. Erdoğan yaklaşık 8 buçuk ay önce halkı tahrik etmek, kışkırtmak, yalan söyleyerek çatıştırmak ve gezi eylemleri sonrası sıkıştığı kuytu ve karanlık köşesinden kurtulmak, böylece gündemi de değiştirmek için ortaya attığı yalanını, devletin tüm imkanları elindeyken kanıtlayamamıştı. Başbakan kanıtsız olmasına rağmen, aynı yalanı, kışkırtıcı tavrını bir süre daha sürdürdü. Ama, ortaya suçlamasını doğrulayan herhangi bir şey koyamadı. Aradan 8 aydan fazla bir zaman geçtikten sonra Kanal D o günün görüntülerini yayınlayarak, Başbakan'ın yalan söylediğini dosta düşmana gösterdi. Yani R.T. Erdoğan bir kez daha suçüstü yakalanmış oldu" diye konuştu. 


"YANİ, TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"


Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Çünkü, bu gökkubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz. Bu yalan da kalmadı. Başbakan da, yalanını, tahrikçiliğini, halkı karşı karşıya getirerek suçlarını örtbas etme, ve böylece gündemi değiştirme oyununu gizleyemedi. Yani, takke düştü kel göründü. Minare kılıfa sığmadı ve Başbakan'ın yalanı çirkin yüzüyle ortaya çıktı. Hep söylüyorum, böyle zamanlarda ar damarı çatlamayan insan utanır, özür diler. Peki, R .T. Erdoğan'ın da yüzü kızarır veya O'da özür diler mi? Asla. Çünkü, O'nun ar damarı çatlamıştır. Ne utanır, ne de özür diler. O nedenle her zaman diyorum ki, yalancıdan Başbakan olmaz." 

Kaynak:Haber Kaynağı