Başbakan, üniversiteliye günlük 6,7 TL’lik yemek yardımıyla övünüyor!

Başbakan, üniversiteliye günlük 6,7 TL’lik yemek yardımıyla övünüyor!

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: “üniversiteliye günlük 6.7 tl yemek yardımı ile bir de övünüyorlar, sandıkta bu esprinin karşılığını alacaklar ”dedi...

Umur Oran Açıkladı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yılbaşında yaptığı “Öğrencilere aylık beslenme yardımını 180 TL’den 200 TL’ye çıkarıyoruz” açıklamasının peşini bırakmayarak verdiği önerge ile hükümetin öğrenciler ve ailelerini nasıl yanılttığını bir kez daha ortaya koydu. Önergeyi yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan’ın Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencileri kastettiğini belirterek, yılın 10 ayında buradaki öğrencilere 201 TL verildiğini bildirdi. Bu yanıt ise üniversiteli gençlere devletin 3 öğün yemek için günlük 6, 7 TL yardım yaptığını ortaya koydu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Başbakan Erdoğan’ın yılbaşında dile getirdiği açıklamayı TBMM’ye taşıyarak sözünü ettiği bu yardımın hangi öğrencilere verildiğini ailelerin “beslenme yardımı” almadıklarını yönünde şikâyetleri olduğunu bildirdi.

ÜNİVERSİTELİYE GÜNLÜK 6,7 TL YEMEK YARDIMI!

Başbakan adına önergeyi yanıtlayan Bakan Suat Kılıç ise bu beslenme yardımının sadece YURTKUR yurtlarında kalan öğrencilere yılın 10 aylık bölümünde verildiğini açıkladı. Kılıç’ın yanıtı şöyle:
“Kredi ve Yurtlar Kurumunda bugün itibarıyla aylık 201 lira beslenme katkısı verilmektedir. "Yemek katkısı" olarak da bunu adlandırabiliriz. Ayda 201 lira, yılda on ay süreyle bu yardım yapılmaktadır. Gençlerimizin öğrenim gördükleri yıllar boyunca Kredi Yurtlar Kurumunda konakladıkları her yılın on ayında bu yardımlara devam edilmektedir. Sadece senede iki ay bu yardım verilmemektedir çünkü bu iki ayda zaten öğrencilerimiz evlerine gitmiş olmakta ve yurtlarımız tatil nedeniyle bakıma alınmış bulunmaktadır. Bugün itibarıyla Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan gençlerimizin sayısı 309.613'tür. 309.613 gencimizin tamamına, Türkiye'nin tamamında 550 parça yurdumuza ayda 201 lira yemek katkısına devam edilmektedir. Bu katkı gencimizin aylık yemek ihtiyacının tamamına tekabül etmeyebilir yerine göre, menü seçeneğine göre; cebinden de elbette günlük 50 kuruş, 1 lira, 1,5 lira katkılar yapması mümkündür ama yıl itibarıyla biz AKP Hükümeti olarak bu uygulamayı
başlattık, büyük bir ciddiyet ve dikkatle uygulamaya devam ediyoruz.”

SANDIKTA BU KÖTÜ ESPRİNİN KARŞILIĞINI ALACAKLAR!

Bu durumu eleştiren Oran ise şu açıklamayı yaptı:
“Başbakan bütün öğrencilere verilecek gibi gösterip aileleri yanıltıyor. Bu zaten öteden beri yapılan hepimizin üniversitede iken gördüğümüz bir yardımdır, niçin halkı kandırıyor? Öte yandan Sayın Bakan da üniversiteli gençlerimize günde 6,7 TL yemek parası veriyor bir de övünerek bunu açıklıyor. Allah akıl fikir versin kendisine. Ankara'da o ucuza aldığı Hamamönü'ndeki evine bir gün tebdili kıyafet korumasız, şoförsüz giderse sayın bakan orada Hacettepe’li kardeşlerimizi uzaktan bir izlesin bakalım günde 6 lira 70 kuruşa karınlarını doyurabiliyorlar mı! Kendi insanıyla bu kadar dalga geçen bir hükümet örneği dünya üzerinde var mıdır bilmiyorum. Ama az kaldı mizah yeteneği geniş halkım ilk seçimde hükümet üyelerine güzel bir espri yapacak, bu dalga geçen yanıtların karşılığını o gün görecekler.”