Başbakan Suriye'ye gireriz dedi mi demedi mi

Başbakan Suriye'ye gireriz dedi mi demedi mi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'nın ünlü televizyon kanallarından NBC'ye verdiği demeçte, ABD öncülüğünde bir kara harekatını destekleyeceklerini açıkladığı, ardından da bu konuşmanın röportajdan çıkarıldığı iddia edildi.

Yapacağı ziyaret öncesinde ABD’nin önde gelen televizyonlarından NBC’ye konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD öncülüğünde bir kara harekatını destekleyeceklerini söylemişti.

Ama nasıl olduysa ve ne olduysa oldu ve Erdoğan’ın bu sözleri konuşma metninden çıkarılarak, röportaj yeniden yayınlandı.
NBC’nin internet sitesinde yer alan röportajda Erdoğan, Suriye konusunda Amerika’yı daha güçlü bir tavır almaya çağırmış, ABD öncülüğünde bir kara harekatını ve uçuşa yasak bölge uygulamasını desteklediğini açıklamıştı.

Yeni yayınlanan metinde yok

Röportaj kara harekatı ve uçuşa yasak bölge konularını da içererek yayınlandıktan kısa süre sonra, ABD’ye yapılacak kritik ziyaret nedeniyle bu sözlerin kaldırıldığı tahmin ediliyor. Başbakanlıktan yapılan ilk açıklamada “kara harekatı” ile ilgili bir ifade bulunmadığı belirtilerek, Başbakan’ın sözlerinin tamamen “uçuşa yasak bölgeyle” ilgili olduğu belirtildi. Daha sonra ise NBC internet sitesinde röportaj, kesilmiş haliyle yeniden yayınlandı.