Başbakan konuşuyor, borsa düşüyor!

Başbakan konuşuyor, borsa düşüyor!

Başbakan Erdoğan konuşuyor, borsa düşüyor... Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak, Gezi Parkı tartışmalarını ve Büyüme Rakamlarını yorumladı ve açıklama yaptı

 Başbakan Erdoğan konuşuyor, borsa düşüyor... Ve Merkez Bankası dövize müdahale etmek için ekstra çaba sarf ediyor.Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak: “Türkiye’nin itibarı kadar gelecek vizyonumuzu da kötü yönde etkiliyor.”

Kur 2.22 seviyesini aşarak Aralık 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşması üzerine Merkez Bankası bugün üçüncü kere müdahale etti, aynı gün içinde ikinci kere döviz satım ihalesi açtı.

Gezi direnişinin ardından 1.910 TL’ye yükselerek yeni bir rekora imza atan dolar kuruna müdahale eden Merkez Bankası bu kez aynı gün ikinci kez döviz satım ihalesi gerçekleştirdi ve döviz satım ihalesinde 50 milyon dolarlık satış yaptı.
 İhaleler sonrasında sepet kuru 20.202'ye düşerken, dolar TL 1.8955 seviyesine geriledi.

Merkez Bankası'nın bugün düzenlediği ilk döviz satım ihalesinde teklif tutarı 77 milyon dolar, ortalama fiyat 1,8917 TL, ikinci döviz satım ihalesinde teklif tutarı 160 milyon dolar, ortalama fiyat 1,8960 TL, üçüncü döviz satım ihalesinde ise teklif tutarı 150 milyon dolar, ortalama fiyat 1,8954 TL oldu.
İhaleler sonrasında sepet kuru 20,202'ye gevşerken dolar TL 1,8955 seviyesine geriledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Gezi Parkı tartışmalarını ve Büyüme Rakamlarını yorumladı ve açıklama yaptı:
“Gezi Parkı’nda yaşananlar ve protestolar hakkında ilk söylediğimiz şey ‘Farklı düşüncelerin, şiddet içermeden ve şiddetle karşılaşmadan ifade edilebildiği bir ortama hepimizin acilen çok ihtiyacı olduğuydu. ‘Bunu sağlamak, olası daha üzücü durumlara fırsat vermemek, itibarımızı ve geleceğimizi korumak adına hassasiyetle davranmak, ülkesini seven herkesin üzerine düşen bir görevdir’ ifadesini kullanmış, ‘Geleceğimize hep birlikte sahip çıkmalı, duygusal, ötekileştiren, tepkilerden uzaklaşıp, sağduyulu davranmalıyız. Bu ülke hepimizin’ demiştik.

Maalesef, Gezi Parkı tartışmalarından, yeni bir eylem çıkararak, amacından ve içeriğinden uzaklaştırılmış bir gündem oluşturma gayreti, Türkiye’nin itibarı kadar gelecek vizyonumuzu da kötü yönde etkiliyor.”