Başbakan İstifa Etmelidir...

Başbakan İstifa Etmelidir...

Başbakan, göstericileri asılsız iddialarla suçlayarak, hiçbir kanıt sunmadan “saldırıya uğramış türbanlı kız” hikayelerine, “kurşunla yaralanmış polisler” masallarına, camide içki içilmesi yalanlarına başvurarak kendi kitlesini kışkırtmak, kendini haklı g

CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Oğuz Oyan, bir basın bülteniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı istifaya çağırdı.
Oyan'ın basın bildirisi şöyle:

Başbakan ve Hükümet, tüm ülkeyi saran “Gezi” direnişlerini anlamamayı sürdürüyor. Kendisine dönük toplumsal öfkenin nedenlerini kendi uygulamalarında ve ülkeyi götürdüğü karanlık yollarda arayacağına, “suçlu” avına yöneliyor. Otoriter bir polis devletine yönelen tepkileri, daha da şiddetlenen bir polis devletiyle karşılamaya hazırlanıyor.
 
Şiddet kullanan, ölümlere, kalıcı sakatlıklara, binlerce yaralanmaya yol açan polisi ve amirlerini soruşturup yargılayacağına, bu vahşi şiddete karşı duranları hedef alıyor.
 
Polise insan ve malzeme takviyesi üzerinden, örnekleri iyi bilinen polis soruşturmaları ve özel savcı/ özel mahkeme baskıları üzerinden, sosyal medyaya ve göstericilere yeni baskıcı düzenlemeler getirmek üzerinden toplumu sindirebileceğini sanıyor.
 
Göstericileri asılsız iddialarla suçlayarak, hiçbir kanıt sunmadan “saldırıya uğramış türbanlı kız” hikayelerine, “kurşunla yaralanmış polisler” masallarına, camide içki içilmesi yalanlarına başvurarak kendi kitlesini kışkırtmak, kendini haklı göstermek için kamuoyuna düzmece gerekçeler sunmak yollarına sapıyor. Partizan mitinglerle toplumu birbirine kırdırmayı bile göze alabiliyor.
 
Toplumun aydınlık yüzünün iktidarın karanlık yüzüne karşı direnme kararlılığını artık kıramayacağını anlayamıyor.
 
***
İktidar derhal gözaltılara, tutuklamalara, “suçlu” avına son vermelidir.
 
Toplumun barışçı direnişine karşı şiddet uygulayanları etkin bir biçimde kovuşturmalı ve cezalandırmalıdır.
 
Bu şiddetin arka planındaki İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.
 
Dinci otoriterliğin ve savaşçı bir yeni-Osmanlı projesinin mimarı, toplumun öfkesinin hedefi, polis ve yargı şiddetinin gerçek sorumlusu olan Başbakan’ın da artık yapabileceği tek bir şey kalmıştır: Ülkenin ve toplumun önünü açmak için İSTİFA ETMEK!