BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başbakana; 'Halkı belli bir grup aleyhine kin ve düşmanlığa yönelik tahrik etmek, iftira etmek, nefret suçu işlemekten" suç duyurusunda bulundu...

CHP Ankara İl Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, ‘Halkı belli bir grup aleyhine kin ve düşmanlığa yönelik olarak tahrik etmek, iftira etmek, nefret suçu oluşturan eyleminden dolayı’ suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın 28 Şubat 2014 tarihinde 1071 Bulvarı’nın açılışında ODTÜ öğrencilerini kastederek , ” Ankara’da bir bulvar açtık kimlere rağmen, o solculara rağmen, o ateistlere rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist. Ama CHP bunlara bizim gençler diyor. Bizim sevgili gençlerimizin elinde Molotof kokteyli olmaz. Bilgisayarı, kalemi olur…” şeklinde konuşma yaptığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan’ın iddia edilen bu açıklamasında ODTÜ‘lü gençlere ve ODTÜ‘lü öğrenciler üzerinden CHP tüzel kişiliğine karşı da iftira suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve İl Saymanı Elif Doğan’ın imzalarıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Erdoğan hakkında TCK 216 ve 267 ile ilgili diğer maddeler uyarınca gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılması ve cezalandırılması talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı