BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ KARAR

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ KARAR

Konya mitingde Erdoğan'ın yerine başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu olmak üzere çeşitli bakan ve milletvekilleri konuştular.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılacak mitinglere katılmadı.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Konya ve Kayseri'deki mitinglerde ses tellerindeki sorun nedeniyle yer alamayacak. Erdoğan'ın evinde dinleneceği belirtilirken mitinglere bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının katılacağı ifade edildi. Konya mitingde Erdoğan'ın yerine başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu olmak üzere çeşitli bakan ve milletvekilleri konuştular.

DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASI

Dün internette yayınlanan Suriye ile ilgili toplantının ses kayıtları konusuna değinen Davutoğlu, şunları söyledi:"Dün iğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. MGK'nın talimatıyla, sayın Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey kriz yönetim toplantısı, bu paralel yapı ve onun iş birlikçileri müdahaleye etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı, ne piyonlar, ne onların yurt dışındaki dostları Türkiye'nin yükselen gücünü engelleyemeyecekler."

PENSİLVANYA'DA DİNLEYECEK 

30 Mart'ta Anadolu ve Trakya'dan öyle bir ses yükseleceğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:"30 Mart'ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan, Anadolu'dan, Trakya'dan, Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan herkes dinleyecek. Herkes hattini bilecek. Herkes bilecek ki bu topraklara sadece bu milletin iradesi geçer. Sadece bu milletin onay verdikleri, destek verdikleri bu milletin adına karar verirler. Yoksa başka hiç kimse yurt dışında bir şeyler oturarak, Türkiye'de değişik yapılar kurarak, her türlü kumpasın içine girerek, ana muhalefet partisi de dahil her türlü alternatifleri deneyerek, bu milletin yürüyüşüne engel olamayacak. Şimdi diyorlar ki, nere AK Parti kuvvetliyse onun dışındaki partiyi destekleyin. Tek tek gelmeyin, hepiniz birlikte gelseniz de, bu millet bizim arkamızda durdurdukça yürüyüşümüzü kimse durduramayacak. Bu yürüyüş asırlar önce Horasan'dan başlayan bir yürüyüştür. Konya'da tohumu atılan. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle istikbalini kazanan, yükselen güç olan bir yürüyüştür. Hepsi hep birlikte gelsinler, bizi durduramayacaklar. Allah'ın izniyle bu al bayrak bir kez yükseldiği yerden bir daha indirilemeyecek."

46294_23675_28032014182812_5.jpg

BAŞBAKAN'IN KONUŞMALARI DİNLETİLDİ

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, beraberindeki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile AK Parti Konya milletvekilleri ile birlikte halkı selamladı. Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın, daha önce Konya'daki mitinglerde ilçelerin adını tek tek sayıp yaptığı selamla konuşmasıyla seçim kampanyası kapsamında daha önceki mitinglerde muhalefet partileri ile Fetullah Gülen'i eleştiren konuşmalarının ses kayıtları yayınlandı. Ardından iki bakan ve milletvekilleri kalabalıktakiyere karanfil attı.

46294_23675_28032014182812_17.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı