BAŞBAKAN ERDOĞAN'A AÇIK MEKTUP

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrasında Başbakan Erdoğan'ın 11.nci kez başkan seçilen Aziz Yıldırım'ın vaatleri konusunda yaptığı açıklamalar hakkında...

Sayın Başbakan’ın, kendisinin de üye olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü’nün seçimli Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında adayların vaatleri konusunda yaptığı açıklamalar taraflı tarafsız bir çok sporsever hatta siyasetçi tarafından hayretle karşılandı.
 
Özellikle Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalara karşı olduğu anlaşılan söylemler sonrasında bizim de kendisine soracağımız bazı sorular var:

Sayın Başbakan

* Bir Başbakan, bir Spor Kulübü / Derneği başkanlık seçimi hakkında neden konuşma ihtiyacı hisseder? Yapılması gereken sadece tebrik ve başarı temennisi değil midir ?

* Bir Başbakanın, bu açıklamayı yaparken dayandığı veriler, her zaman ulaşabileceği denetlenen resmi rakamlar mıdır? Yoksa muhalefetin hesaba kitaba dayanmayan "sallama" söylemleri midir? Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hem SPK hem de Dernekler Kanunu çerçevesinde denetlenen bilançosuna göre borcu sadece 460 Milyon TL’dir. Kulübün şirkete borcu olan 200 Milyon TL ise şu anda SPK’da onayda bekleyen sportif ürünlerin satıldığı FENERIUM’un devriyle ortadan kalkacaktır. Borç 200 Milyon TL civarina düşecektir.

* Fener BANK konusunda karar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na ait değil midir? Neden bu eleştiriyi getirdiniz? İzin verilmez olay biter. Siz Başbakan olarak “KİM İZİN VERMİŞ” diye neden müdahale ettiniz? Yıllardır takip edilen bu PROJE, tabii ki yabancı veya yerli bir finansal kurum ile işbirliği ile yapılacaktır. Yeni bir banka da kurulabilir, mevcut bir banka da devralınabilir. Mevcut bankalardan birinin Fenerbahçe’ye özel bir veya bir kaç şubesi de kullanılabilir.

* Banka konusunda “Fenerbahçe'nin ödenmiş sermayesi 300 Milyon TL değil izin alamaz” derken, Fenerbahce'nin mevcut sermayesinin 25 Milyon TL, özvarlıklarının 100 Milyon TL den fazla, piyasa değerinin 900 Milyon TL, Fenerium’un 300 Milyon TL olduğunu düşündünüz mü?

* Marina ve AVM projesi, bizzat AKP li Belediye Başkanı TOPBAŞ tarafından Fransa MİPİM de sunulmamış mıdır? Yine aynı proje, sizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali ŞEN ve Muhasip Üye AYDINLAR ile tarafınızdan imzalanan bir protokolün konusu değil midir? Aynı proje hem Aydınlar hem de Belgü tarafından proje olarak sunulmamış mıdır? Projenin Aziz YILDIRIM  tarafından gündeme getirilmesi sizi neden rahatsız etti? Ben inşaat firması olarak, bahsedilen projeyi, Fenerbahçe'den 5 kuruş çıkmadan, üstüne de Fenerbahçe'ye yılda asgari 100 Milyon USD gelir getirecek şekilde yaparım. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği bu proje için neden finansmana ihtiyaç duysun?

* Üniversite konusuna gelince… Daha kurulurken; Tüzüğü’nün 3’ncü maddesine, "Vatan Gençlerini Askerliğe hazırlamak.." olan yazan bir gençlik - spor kulübünün, bunu yapmasına engel ne hali vardır? Özel Üniversite olacak, Rektörü-Dekanı, öğretim üyeleri YÖK’e bildirilecek, fakülteler ve müfredat yine YÖK kontrolünde olacaksa NEDEN OLMASIN ?

* Yıllar önce onaylanan FENERLAND projesi, yine Fenerbahçe'nin sahip olduğu bir tesis arazisi üzerinde, detaylı bir çalışma sonucu hazırlanan bir projedir. İnşa edecek olan müteahhit / yatırımcı / finansör ile şartlar müzakere edilmekte olup, sonuçlanması durumunda Fenerbahçe'nin cebinden para çıkmadan Kulübe büyük getiri sağlanabilecektir.

* Fenerbahçe'nin bir başka projesi 1.000.000 üye projesi, detayları uzun süredir tartışılmakta olan ve Kulübe - derneğe 500 Milyon USD’na kadar bir finansman sağlayabilecek bir proje olup, bu gelecek para hem “AVM”, hem “Fenerland”, hem “Marina”, hem “Üniversite” hem de “Banka” Projeleri için fazlasıyla yetecektir. Bunu karşılaştırma imkanı bulamadınız mı?

Bir de EŞİTLİK ve ADALET çerçevesinde sorularımız var:

* Rakibimiz Galatasaray, son 10 yılda VERGİ AFLARI sonrasında sadece 3 Milyon TL vergiyi taksitler halinde ödemekte iken, Fenerbahçe, aynı sürede 376 Milyon TL vergi ödemiştir. Bunu dikkate aldınız mı?

* Rakibimiz Galatasaray'ın, sattığı maç biletlerinin, % 90’ını bağış göstererek vergiden kaçırdığını biliyor musunuz? Bu konudaki tüm belgeler Maliye Bakanlığı’nızda mevcuttur.

* Kirasını ödemediği için Ali Sami Yen Stadı’nın ellerinden alınma durumunda iken, açılışını sizin yaptığınız ARENA Stadyumu’nu devlet imkanlarıyla yapıp Rakibimiz Galatasaray'a hediye ederken; Fenerbahçe, kendisine ait topraklar üzerinde kendi imkanlarıyla muhteşem bir stadyum inşa etmiştir. Bunu fark ettiniz mi? Galatasaray ARENA için ne kadar kira ödemiştir veya ödemektedir?

* Galatasaray Spor Kulübü tarafından, ARENA karşılığında,15.000 kişilik yapılmış bir stadyum yapım taahhüdü yok mudur? O stadyumun akıbeti ne olmuştur? Bunu denetletme imkanınız vardır herhalde… Oysa Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası Tesisleri, Samandıra Tesisleri, Ankara İncek Tesisleri ve bir çok başka tesis devletten katkı alınmadan yapılmıştır. Eşitlik nerededir ? 

* Yine ARENA’nın teslim edilmesi sonrasında Galatasaray, Stadyumun üstünü kapatmayı veya o günkü tutarlarla 6 Milyon Euro bedel ödemeyi taahhüt etmiştir. Bu taahhüt neden hala yerine getirilmemiştir? Neden taahhüdün yerine getirilmemesine neden göz yumulmaktadır ?

* Rakibimiz Galatasaray'ın RİVA – Mecidiyeköy ve diğer pek çok arazisi Rus Bankaları tarafından ipotek edilmiş, bunun karşılığında kullanılan krediler 200 Milyon USD’ı aşmışken, Fenerbahçe'nin kendi sahibi olduğu arazilerde yerli - yabancı yatırımcılarla işbirliğiyle yapılacak AVM - Plaza ve Fenerland sizi neden üzmektedir?

*  Rakibimiz Galatasaray usulsüz sermaye artırımıyla kulübe ne kadar para aktarmıştır? Bu para GS Spor Kulübü Derneği tarafından nerelere harcanmıştır? Bu konu neden hala mahkemelerdedir? Küçük yatırımcı neden dolandırıldığını iddia etmektedir? Bu konuda detay bilgilere fazlasıyla sahip olduğunuzu düşünüyoruz. Daha sonra yapılan ikinci başvuru reddedilmiş, üçüncü başvuru hala SPK da incelenmektedir. Buna izin verecek misiniz? Fenerbahçe hala ilk halka açılma sermayesiyle işlem görürken bu ayrıcalık tanınacak mıdır?

Sn Başbakan

Bu soruları artırmak çok kolay…
 
Biz Fenerbahçe Başkanı’nın projelerini eleştirmek için konuştuğunuz süreyi dahi, çalışma temponuz açısından vakit kaybı olarak görürken, bu uzun yazıyı okuyacağınızı sanmıyoruz.
 
Bu nedenle artık burada kesiyor ve sizden, LÜTFEN;

EŞİTLİK ve ADALET İSTİYORUZ...


BASBAKAN'a MEKTUP - VIDEO HABER 

http://www.youtube.com/watch?v=gh1YkSnkjYc&feature=youtu.be






 

Önceki ve Sonraki Yazılar