Başbakan Erdoğan Saygun'u aradı!

Başbakan Erdoğan Saygun'u aradı!

"Sayın Başbakan geçmiş olsun dileklerini iletmek için aradı."

Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dün Halkalı'daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un oğlu Tolga Saygun babasının son sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Babası Ergin Saygun'un sağlık durumuna ilişkin soru üzerine Tolga Saygun, "Halen şuanda yoğun bakımda. Hayati tehlikesi devam ediyor. Tabi her geçen saat olumsuz bir haber gelmeden her geçen saat riskleri yavaş yavaş azaltıyor. İnşaallah olumsuz haberler gelmeden bir süreçleri atlatacaktır kendisi. Sabah hafif bir uyutma ilaçlarını azaltaraktan bir kontol etmişler ayıla biliyor mu diye . İnşallah uyanmasında bir sakınca bir mani olmayacak gibi gözüküyor. Şu andaki sağlık durumu bu. İşte tutukluluğunun kalkması üzerine biz de kaldığımız mahkum koğuşundan normal bir odaya geçtik. Sağolsun hastane yönetimi sayesinde. Durumumuz bu şu anda. " dedi. 

BAŞBAKAN 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ

"Kimler aradı sizleri" sorusu üzerine Tolga Saygun ,"Sayın Başbakan aradı. Geçmiş olsun dileklerini iletmek için. Ameliyattan sonra aradı. Geçmiş olsun' dedi. Sağolsun dedik. Çok uzun bir konuşma değildi zaten. 'Geçmiş olsun, nasıl durumu?" dedi. Daha yeni çıktı dedik ameliyattan. Benle konuşmadı kızkardeşimle konuşmuş" diye cevap verdi. 

"GENELKURMAY BAŞKANI DA ARADILAR"

"Başka arayanlar var mı?" sorusu üzerine Tolga Saygun, "Komutanlarımızdan var, çalıştığı insanlardan var. Genelkurmay Başkanı da sağolsunlar aradılar. Arıyorlar yani çok insan arıyor tabi ki" ifadelerini kullandı. "Ergin Saygun şu saate kadar kaç kez gözlerini açtı?" şeklindeki soru üzerine Tolga Saygun, "Onları o detayları bilemiyoruz tabi yani yoğun bakımdan bize çünkü doktorların söyledikleri 'Çok girip çıkılması uygun olmayan bir ortam olduğu için acil veya kötü bir durum olmadığı sürece size bilgi vermeyeceğiz' dediler. Dolayısıyla biz de bilgi alamadığımız her saati olumlu olarak değerlendiriyoruz. Ama sabahleyin dediğim gibi hafif bir gözlerini açıp tepki vermesi oldu. İnşaallah bu şekilde devam edecek" diye konuştu.

"Daha görmediniz değil mi?" şeklindeki soru üzerine Tolga Saygun, "Hayır görmedik, kimse görmedi. Zeten bu sıralarda da en az 4-5 gün yoğun bakımda kalacağı süreçte de öyle bir beklentiniz olmasın dedi. Bizim de zaten sağlığı iyi olsun da biz yeter ki görmeyelim" dedi.