BAŞBAKAN DÖVERSE DANIŞMANI ÖLDÜRÜR

BAŞBAKAN DÖVERSE DANIŞMANI ÖLDÜRÜR

"Gazete patronlarına müfettiş göndermeye akıl ediyorsunuz da 7 bin 500 kişinin çalıştığı bir yere müfettiş göndermeye akıl erdiremiyor musunuz?"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, başbakanla ilgili yumruk iddialarına çok sert yorumda bulundu. "Bir ülkenin başbakanı vatandaşı dövüyorsa, danışmanı öldürmesi lazım." dedi.

"İş cinayetlerinde niye Avrupa'da birinciyiz?" diye soran Tekin, "Gazete patronlarına müfettiş göndermeye akıl erdiriyorsunuz da 7 bin 500  kişinin çalıştığı bir yere müfettiş göndermeye akıl ediremiyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin basın toplantısı düzenledi.

Başbakanın bir vatandaşı yumruklama iddiaları ve danışmanın tekmesine yönelik bir soruya cevap veren Gürsel Tekin, "Bir ülkenin Başbakanı vatandaşı dövüyorsa, danışmanı öldürmesi lazım. Yeni keşfetmiş gibi duruyorsunuz, bildiğimiz Başbakan." karşılığını verdi.

İŞTE BU İDDİALARA YOL AÇAN O ANLAR

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Büyük bir acı yaşandığını ve tepkilerin de normal olduğunu belirten Tekin, "Siz insanlığınızı kaybetmişsiniz demektir." ifadelerini kullandı. Tekin, emniyet güçlerinin de vatandaşa yönelik tavırlarını sert sözlerle eleştirdi. TRT'yi de sert sözlerle eleştiren Tekin, sözlerini, "Sizi Allah'a havale ediyorum." diyerek bitirdi.

Basın toplantısına başlarken Gürsel Tekin; Anadolu Ajansı'nın bu açıklamalarıını canlı verip vermediğini sordu. AKP milletvekillerinin açıklamalarının dahi Anadolu Ajansı tarafından canlı verildiğini belirterek, "Bu aymazlıklardan herkesin vazgeçmesi lazım." dedi ve tepkisini dile getirdi.

"İSTİFA MÜESSESESİ ÇALIŞTIRILMALI"

Başbakan'ın, Soma'ya yönelik verilen önergeler hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren Tekin, "Ona buna edep dersi veren, dün edeplerini aşarak CHP'nin vermiş olduğu önergenin bir Soma'yı kapsamadığını, Başbakan'ın kendisini siyasallaştırdığını da sizin takdirinize bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

İstifa müessesesinin çalıştırılması gerektiğini belirten Tekin, maden ocağının içinde henüz kaç kişinin olduğunun dahi bilinmediğini söyledi ve istifa çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun, 3 bin polis ile gezmediğini, arkadaşlarıyla gezdiğini, siyasilerin tepki görmesinin normal olduğunu anlatan Tekin, Başbakan'ın markete sığınmasını birçok gazetenin yazmadığını kaydetti.

"300'ün üzerinde insan ölümünde siyasetçi neden istifa etmez?" diye soran Tekin, konuya ilişkin siyasetçilerin ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerinin niçin karşılanmadığını sordu. Herkesin kadere inandığını ancak bu olaya alet edilmemesi gerektiğini belirten Tekin, AKP'li kadın milletvekillerinin bölgeye hangi yüzle gittiğini sordu. Tekin, "İçeriğini okumadan reddettiniz şimdi Soma'ya gidip caka satacaksınız." diye konuştu.

"İş cinayetlerinde niye Avrupa'da birinciyiz?" diye soran Tekin, "Bu araştırılıp sorulmaz mı bunu da mı kadere bağlayacaksınız." şeklinde konuştu. Başbakan'a seslenen Tekin, "Gazete patronlarına müfettiş göndermeye akıl erdiriyorsunuz da 7 bin 500 kişinin çalıştığı bir yere müfettiş göndermeye akıl erdiremiyor musunuz?"

Soma'da kriz masası kurulduğunu dile getiren Tekin, soruşturulup araştırılması için CHP'nin yakinen takip ettiğini vurguladı. Bunun, 76 milyonun yüreğini parçalayan mesele olduğunu ifade eden Tekin, başsağlığı ve sabır diledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı