Başbakan Bir Kez Daha Sınıfta Kalacak!

8 Ocak 2014 önemli bir gün oldu. Aslında son zamanlarda önemsiz gün yok ya neyse…


Öz'den Suçlama

Savcı Zekeriya Öz dün yaptığı açıklamayla bir anda kamuoyuna bir bomba daha düşürdü.
 
Öz, açıklamasında, Yüksek Yargı kökenli olan ve daha önceden tanıdığı, saygı duyduğu iki kişinin Başbakan tarafından kendisine gönderildiğini ileri sürdü.
 
İddiasına göre Bursa’da bir otelde görüştüğü bu kişiler Başbakan’ın kendisine çok kızgın olduğunu, hakkında ağır laflar ettiğini, bir mektup yazarak ondan 'özür dilemesi' gerektiğini, hükümete yönelik soruşturmaların derhal durdurulmasını, aksi takdirde 'zarar göreceğini' ve bunun 'sonuçlarının kendisi için ağır olacağını' söylemişler. Emniyete neden gittiğini sormuş ve bunun herkesi çok kızdırdığını ifade etmişler. Savcı Öz yazılı açıklamasında bu konuşmaları ‘tehdit niteliğinde’ olarak tanımlıyor.
 
Açıklamasında, ‘ölüm’den, ‘görev şehidi’ olmaktan bahsediyor.

Öz, bu süreç içerisinde Başbakan tarafından şahsına yönelik olarak ‘gerçek olmayan’ iddiaların dile getirildiğini belirtiyor. Bu açıklamasını ‘Başbakan yalan ifadelerle beni suçluyor’ diye de anlamlandırmak mümkün oluyor bu durumda. Öyle ya gerçek değilse nedir o zaman?

Öz yine açıklamasında tarafına tahsis edilen koruma aracının geri alınmasından sonra, şahsının ve ailesinin başına gelebilecek 'her türlü olumsuz olayın sorumlusu' olarak ‘bu usulsüz işlemi yapanlardır’ ithamında bulunuyor. Bütün bunlar yaşanırken ani olarak 'tayininin çıkarılmasını üzerindeki baskının artacağı' yönünde işaret olarak değerlendiriyor.

Hakkında gazetelerde yayımlanan tatil belgelerini 'gerçek dışı' olmakla suçluyor ve bu konuda sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağını belirtiyor.

Nihayet açıklamasının sonunda Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü sırada gerek doğrudan, gerekse dolaylı olarak şahsına iletilen ancak yerine getirmediği için husumet beslenen hukuka aykırı taleplerle ilgili 'hatıralarını yazmaya başladığını' da özellikle vurguluyor.

Başbakanlık'tan Yalanlama

Başbakanlık Kaynakları, Savcı Zekeriya Öz’ün yapmış olduğu bu yazılı açıklamadaki iddiaları süratle yalanladılar.

Haberlere ‘Başbakanlık Kaynakları’ öznesiyle düşen, kim olduklarını bilmediğimiz bu kaynaklar kendilerine yöneltilen soru üzerine Singapur'da basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın söz konusu iddiayı, 'tümüyle iftira' diye niteliğini belirterek, 'Başbakanımızın, iddia edilen konuyla ilgili olarak yüksek yargıdan birilerini ya da herhangi bir kişiyi, birine göndermesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. Bu iddia, Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, kesinlikle ve tümüyle iftiradır' dediler.

Yani topu topu bir cümlelik bir red cevabı.

Öz'ün İddialarına Karşılık Bu Red Cevabı Yeterli mi?

Sizi bilmiyorum ama bu bana yetmedi.

Vırta zırta dava açan ve haklı-haksız, irili-ufaklı binlerce davayla mahkemeleri meşgul eden Başbakan bakalım bu ağır ithamlar karşısında ne yapacak?
 
Öyle ya, Öz’ün yazılı açıklamasında, ‘zarar görme’, ‘sonuçların kendisi için ağır olması’, ‘ölüm tehdidi altında bulunma’, ‘Başbakan’ı açıkça yalan söylemekle itham etme’, lüzumsuz ve usulsüz tayininin çıkartılması’, ‘Ergenekon sürecinde kendisine yöneltilen hukuka aykırı talepler’ gibi çok ciddi bir sürü suçlama var.

Bakalım Başbakan ne yapacak?

Kuru gürültü mü?

Hukuki yollar mı?

Bakalım bize ne açıklayacak?

Bence bu aşamada Başbakan bir kez daha sınıfta kalacak! 

  https://twitter.com/drtayfunbudak
  https://www.facebook.com/tayfun.budak.790

Önceki ve Sonraki Yazılar