BAŞBAKAN AÇIKLADI;3 ASKERİ ŞEHİT EDEN SURİYE'YE NE YAPILACAK ?

BAŞBAKAN AÇIKLADI;3 ASKERİ ŞEHİT EDEN SURİYE'YE NE YAPILACAK ?

Hava saldırısı ile EL Bab operasyonuna katılan Türk Askerine hava saldırısı düzenlediği ve 3 askerimizi şehit eden Suriye ordusuna ne yapılacağını başbakan Yıldırım açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Türk askerine düzenlenen saldırı ve Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye' kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Türk askerine düzenlenen saldırıda 3 asker şehit olmuş, 10 asker de yaralanmıştı.

KARŞILIK VERECEĞİZ

TSK'den yapılan açıklamada, saldırının Esad güçleri tarafından gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği ifade edilmişti. TSK'den yapılan ilk açıklamanın geçerliliğini koruduğunu söyleyen Başbakan, isim vermedi ancak "Bu saldırı karşılığını görecektir" dedi.

AB AÇIKLAMASI: İLİŞKİLER SIKIFIKI DEĞİLDİ

Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Türk askerine düzenlenen saldırı ve Avrupa Parlamentosu'nun "Türkiye" kararıyla ilgili açıklama geldi.

Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye' kararına da değinen Başbakan, "Bu kararın bizim için hiçbir önemi yok. AB ile ilişkiler sıkıfıkı ilişkiler değil, kerhen yürüyen ilişkilerdir. AB, gelecek vizyonunu Türkiye ile birlikte mi, yoksa Türkiyesiz mi şekillendirecek, buna karar vermeli" dedi.

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

- Halen El Bab civarında o bölgenin terörden temizlenmesi için çalışmalar ÖSO'yla Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler desteğinde devam ediyor. Maalesef dün gece yapılan hava saldırısında 3 askerimiz şehit olmuş, 10 askerimiz yaralanmıştır. Belli ki bizim bu operasyonumuzdan memnun olmayanlar var. Bu saldırı karşılığını görecektir.

İŞTE AÇIKLAMA

AP'NİN TÜRKİYE KARARI

- Bu kararın bizim için hiçbir önemi yok. AB ile ilişkiler sıkıfıkı ilişkiler değil, kerhen yürüyen ilişkilerdir. AB, gelecek vizyonunu Türkiye ile birlikte mi, yoksa Türkiyesiz mi şekillendirecek, buna karar vermeli. AB 'Güvenlik için Türkiye vazgeçilmez' derken, bir yandan da eften püften böyle kararlar alması çelişkidir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı