BARZANİ'DEN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK AÇIKLAMA

BARZANİ'DEN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK AÇIKLAMA

Irak yönetimi ve ABD'den sonra Erdoğan'ın çok güvendiği Kürt lider Barzani'den gelen açıklama Erdoğan'ı çok kızdıracağa benziyor.


Irak’ın Musul Vilayetinin IŞİD’ten kurtarılması için planlanan operasyonun başlaması artık an meselesi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Erbil ve Bağdat’ın operasyon konusunda anlaşmaya vardığını söyledi. Amerikanınsesi sitesinde yer alan haberde Musul konusunda "Operasyona bizde katılacağız" diyen, Erdoğan'ın ve Türkiye'nin adının bile geçmediği bir açıklama yer aldı. Açıklamanın sahibi ise Erdoğan ile yakın  ilişkileri bulunan Kuzey Irak Kürt Yönetim lideri Barzani.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Operasyonla ilgili uluslararası kamuoyundaki tartışmalar sürerken, IKBY Başkanı Mesut Barzani, hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

IKBY'nin internet sitesinde bir açıklama yapan Barzani, Kürt güçleriyle Irak ordusunun birlikte hareket edeceğini söyledi.

GEREKENİ YAPACAĞIZ

Barzani, “Musul operasyonu ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu çerçevede, peşmerge ve Irak ordusu arasında anlaşmaya varıldı.

Anlaşmada operasyonun nasıl yapılacağı, operasyona katılacak askeri birlik ve birimlerin komutası detaylı bir şekilde belirlendi.

Bütün Kürdistan Peşmerge güçlerinin anlaşmanın gereğini yerine getirmek üzere gerekeni yapacaklarını doğruluyoruz.

Peşmerge ve Irak ordusu arasında işbirliği ve ortak çalışma isteği var. İki taraf da istenmeyen bir olay çıkmasını istemiyor” dedi.

srjqdcufveifhm_6zrds3g.jpg

OPERASYONDAN SONRA MUSUL

Barzani, operasyondan sonra ortaya çıkacak durum için hazırlık yapıldığına da vurgu yaparak, “Anlaşmaya göre Erbil ve Bağdat arasında operasyondan sonra Musul’un durumunun ele alınması ve gelişmeleri kontrol etmek için ortak bir yüksek siyasi komite kurulmasına karar verildi. Dileğim, Musul operasyonunun başarıyla tamamlanması ve Musul’un DAİŞ teröristlerinden kurtarılarak halkın evlerine geri dönmesidir” diye konuştu.

45 KİŞİLİK KARA BİRLİĞİ KATILACAK

Öte yandan koalisyon uçakları dün gece kentin önemli bir köprüsünü havaya uçurdu. Kentin doğusundaki Efseran ve Nesr mahallelerini, batıdaki Dendan ve Hedba mahallelerine bağlayan Hürriyet Köprüsü uçaklarca bombalandı.

IŞİD YANGIN ÇIKARDI

IŞİD’in ise uçakların görüşünü engellemek için Musul çevresinde kazılan hendeklere ham petrol doldurarak ateşe verdiği bildirildi.

Başlaması an meselesi olan Musul operasyonunda çatışmaların 6 cephede yaşanması bekleniyor. Musul savaşındaki muhtemel cepheler şöyle sıralanıyor: Keske, Musul Barajı, Naveran, Hazır, Güver ve Geyara Cepheleri.

Kaynak:Haber Kaynağı