BARTIN'DA GÖÇEN MADEN'DE 1 İŞÇİ ÖLDÜ ZONGULDAK'TA 2 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

BARTIN'DA GÖÇEN MADEN'DE 1 İŞÇİ ÖLDÜ ZONGULDAK'TA 2 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Bartın'ın ardından Zonguldak'ta da göçük 2 maden işçisi mahsur

SON DAKİKA GELİŞMESİ

Maden facialarının ardı arkası kesilmiyor. Sabahın erken saatlerinde Bartında meydana gelen göcükte kalan 3 işçiden biri kurtarılamadı. Ardından öğlen saatlerinde Zonguldak'ta ruhsatsız bir ocakta yine göçük meydana geldi.Şimdilik ulaşan bilgilere göre; Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi'nde ruhsatsız olarak işletilen kömür ocağında meydana gelen göçükte ilk bilgilere göre 2 maden işçisi mahsur kaldı. Madencileri kurtarmak için çalışma başlatıldı.

BARTINDA Kİ İŞÇİ KURTARILAMADI

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan Çinli 3 işçiden 1'i yaralı kurtarıldı, diğer 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

HATTAT HOLDİNGİN OCAĞI

Göçük, bugün saat 04.30 sıralarında ilçeye bağlı Tarlaağazı Köyü yakınlarındaki Hattat Holding'e bağlı HEMA maden ocağında yerin 300 metre altında meydana geldi. Çinli işçilerin galeri açma çalışması sırasında tavan çökmesi sonucu göçük göçük oluştu. 5 işçi kaçarak kurtulmayı başardı. 3 işçi ise, göçük altında kaldı. Kayaların arasındaki boşlukta kalan işçilerden 40 yaşındaki Shouping Sun, arkadaşlarının çabasıyla yaralı kurtarıldı. Sun, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İŞ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILMIŞ

Diğer işçiler 37 yaşındaki Shoujle Sun ve 38 yaşındaki Maoshun Yang'ı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Kurtarma çalışmalarına Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi de katıldı. Çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD ekipleri de maden ocağı önünde bekliyor.

Vali Seyfettin Azizoğlu, 24.00-08.00 vardiyasında galeri açma çalışmalarını yürüten 8 Çinli işçinin çalıştığı bölgede göçük meydana geldiğini söyledi. Vali Azizoğlu, "5 işçi durumu fark edip kaçarak göçükten kurtulmuş. Biri yaralı olarak kurtarıldı. Diğer 2 işçimizi kurtarma çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Madende çalışan Çinli işçilerin, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen kazadan sonra iş güvenliği önlemlerinin arttırılması için dün şirket yetkilileriyle toplantı yaptıkları ve isteklerini ilettikleri ifade edildi.

1 İŞÇİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Amasra'da maden ocağındaki göçükte mahsur kalan Çinli işçilerden Maoshun Yang'ın 4 saat sonra cesedine ulaşıldı. Saat 08.30 sıralarında madenden çıkarılan Yang'ın cesedi, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Göçük altındaki Shoujle Sun'u kurtarma çalışmaları ise sürüyor.
Amasra Kaymakamı Kadir Yener Eser, göçük altında kalan 3 işçiden birisinin yaralı, birisinin ölü olarak çıkarıldığını, diğer işçiye ulaşma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Eser, "Sahada HEMA'nın kendi kurtarma ekipleri, TTK Amasra ve AFAD ekiplerimizle birlikte çalışıyor. Tüm ümidimiz 3'üncü personele sağ salim ulaşmak" dedi.
HEMA Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal ise hem kendi personellerine hem de Çinli personele zaman zaman iş güvenliği eğitimleri verdiklerini söyledi. Şenkal, "Bu eğitimleri sık sık yapıyoruz. Hem hatırlatma eğitimi oluyor. Dün de öyle bir eğitim verdik. Bunu yaptık. Düzenli olarak bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı