Barolar Birliği Başkanından Erdoğan'a Cevap

Barolar Birliği Başkanından Erdoğan'a Cevap

Başbakan Erdoğan'ın "İşine gelince evet, işine gelmezse hayır" diyerek eleştirdiği Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bu sözlere yanıt verdi.

Adli yıl açılışındaki konuşması nedeniyle yaptığı konuşma nedeniyle Başbakan Erdoğan tarafından eleştirilen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yargının kurucu unsurlarından oldukları için konuşma yaptıklarını belirterek "Türkiye'de demokrasinin temel sorunu, siyasi iktidarı eleştiren her kişi ve kurumun maalesef düşman ilan edilmesidir" dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
 
G20 zirvesine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun siyasete, yürütmeye ve yargıya yönelik eleştirilerini "Baro başkanının yargı yılının açılışında konuşması yanlış. Yargıtay Kanunu'nda böyle bir hakkı yok. Baro başkanı konuşmasında siyaseti, yürütmeyi ve yargıyı suçladı, ama bizim buna cevap verme hakkımız yok. Bir daha böyle bir durum söz konusu olursa, açılışa asla gitmem. Ayrıca, yargı yılı açılışı gereksiz bir durum. Hükümet yılı açılışı var mı? Yargı açılışını kendi içinde yapsın" yaklaşımıyla değerlendirdi.
 
"İŞİMİZ POLEMİĞE GİRMEK DEĞİL"
 
Başbakan Erdoğan bu eleştirisine Cumhuriyet Gazetesi aracılığıyla yanıt veren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bizim işimiz polemiğe girmek değildir, hizmet etmektir. Konuşmam doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, kişileri hedef almayan, işlemleri değerlendiren bir konuşmadır. Gelin Türkiye'yi demokrasi ve insan haklarında zirvelere taşıyalım, bunu birlikte yapabiliriz dedim. Elim hâlâ dostça uzanmış beklemekte. Milletin milyonlarca ferdi ne dediğimi, nasıl dediğimi gördü, anladı ve destekledi. Ben siyasi iktidarın da buradan arındığı takdirde söylediklerimin objektif olarak doğru olduğunu anlayacağından eminim. Türkiye'de demokrasinin temel sorunu, siyasi iktidarı eleştiren her kişi ve kurumun maalesef düşman ilan edilmesidir" ifadelerine yer verdi.