BARLAS'IN OĞLUNDAN KATLİAMA SKANDAL YORUM

BARLAS'IN OĞLUNDAN KATLİAMA SKANDAL YORUM

Gazeteci Mehmet Barlas'ın TV yorumculuğuna başlayan oğlu Cemil Barlas katliamda ölenlerin kanları soğumadan yaptığı yorumla iktidar hırsının nerelere kadar gideceğinin işaretlerini verdi.

Barlas, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Suruç katliamını koalisyon ile ilişkilendirdi. Erdoğan'ı en çok seven Gazeteci Mehmet Barlas'ın TV yorumculuğuna başlayan oğlu Cemil Barlas katliamda ölenlerin kanları soğumadan yaptığı yorumla iktidar hırsının nerelere kadar gideceğinin işaretlerini verdi.

SALDIRININ AMACI NETLEŞİYOR

A Haber'de yorumculuk yapan ve Yeni Söz'de köşe yazıları kaleme alan gazeteci Cemil Barlas, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde en az 28 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı patlamanın ardından skandal bir paylaşımda bulundu.

ERDOĞAN'IN SEÇİM İSTEMESİ İLE BOMBANIN İLİŞKİSİ NE ?

Yaşanan patlamayı koalisyona bağlayan Barlas, kişisel Twitter hesabına konuyla ilgili olarak "HDP'ye oy veren beyaz Türkler, Suruç'taki bomba için ne düşünüyor acaba. Koalisyon demek puslu hava demek. Patlatırlar tabii bombayı. Şimdi hava daha da puslandı. Kurtlar şehirde" yazdı. Canan Barlas ve Mehmet Barlas çiftinin oğlu olan Cemil Barlas, daha önce de Twitter'daki yazışmalarıyla tartışmalara neden olmuştu

MESAJIN ŞİFRELERİ NE

En başından beri Erdoğan hayranlıklarını gizlemeyen ve Erdoğan'ın yaşadığı tüm skandallarda ve krizlerde desteklerini hiç bırakmayan Barlas'ların Gazeteciliğe sonradan heveslenen oğulları Cemil Barlas son zamanlarda sarayın medyadaki en sadık sözcüsü olarak dikkatleri çekiyor. Barlas'ın daha öncede MHP'li Eski Meclis başkanvekili Meral Akşener'in kasetleri konusunda canlı yayında skandala imza atması büyük tepkilere neden olmuştu. Patlamanın ardından henüz 1 gün bile geçmeden Barlas'ın katlimaı seçimlere getirmesi siyasi kulislerde büyük tepkilere neden olacağa benziyor. Siyasi kulislerde Barlas'ın bu açıklamasını Erdoğan ve sarayın tamamlayacağı konuşuluyor. Seçimlerden sonra çeşitli iddialar ileri sürülerek, ülkede kanlı provokasyonlar düzenleneceği ve halka "AKP'ye oy vermediniz sonuç böyle oldu" denilerek yeniden seçime zorlanacağı şeklinde söylentiler medyada yer almıştı.

KANLI GELİŞMELER DEVAM EDECEK Mİ?

Suruç'ta meydan gelen katliamın ilki bilindiği gibi Seçimlere bir kaç gün kala Diyarbakır'da gerçekleşmiş çok sayıda insan ölmüştü. Patlamayı gerçekleştiren kişinin IŞİD mensubu olduğu ise günlerce gizlenmiş, mahkeme konuya yayın yasağı getirmiş saldırının failinin ise önceden yakalnıp serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Cemil Barlas'ın yaptığı açıklamanın şifrelerini 2 saldırının amacı içerisinde aramanın yanlış olmadığını düşünen bazı yorumcular" Bazı karanlık ellerin ülkede kaos yaratma amacı ile HDP'yi ve PKK'yı tahrik ederek ülkeyi kanlı bir sürece sokmak isteyeceklerini" ileri sürüyorlar. Aynı yorumcular, yapılacak algı operasyonları ile 7 Haziran'da oluşan % 60'lık bloku kırarak MHP oylarını ele geçirmenin hedeflendiğini, böylelikle yeniden tek başına iktidara ulaşarak, yolsuzluk ve kötü yönetimden hesap sorulmasının önüne geçilmek istendiğini ileri sürüyorlar.

 

Kaynak:Haber Kaynağı