Barış İçin SAVAŞMAK İstiyormuş

Barış İçin SAVAŞMAK İstiyormuş

'Hedefi Barış olan bir koalisyon..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Arjantin dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Rusya gezisi ile olimpiyatları değerlendirdi.

Kürşat TERCANLI -Muhammed BAYRAM - Hakime TORUN ANKARA
 
 Erdoğan "Ekonomik konuları çalışma yemeği dışındaki ayrı oturumlarda görüştük.Tebliğler sunuldu. Çalışma yemeğinde BM sunumundan sonra benim de uzun bir sunumum oldu. Kısmen Mısır da gündeme geldi. Mesele donörler toplantısı değil mesele kanın durdurulması. Bunun için nasıl bir adım atılmalı? Hedefi barış olan bir koalisyonun içinde yer almak istiyoruz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
Suriye'de kimyasal silah kullanımını herkesin kabul ettiğini ve kimin yaptığı konusunda hedef saptırılmaya çalışıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan Suriye konusunda, "Bizim kararımız nettir kesindir" dedi. 
 
2020 Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'nin ev sahipliği yapamamasına ilişkin Başbakan Erdoğan, "Türkiye elemelerde ilk kez böyle bir başarı elde etti. 2020 Olimpiyatları istanbul'da yapılsaydı,halkı müslüman olan bir ülkeye verilmiş olsaydı, geniş coğrayamızda bundan çok şey kazanacaktı. İstanbul'dan ve Türkiye'den ziyade olimpiyat, barış ve kardeşlik ruhu kazanacaktı. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öemli bir tecrübe oldu.Kaybetmemizden dolayı sevinen çevrelere halkımız vakti zamanında geldiğinde gereken cevabı verecektir" diye konuştu. 
 
 
"HEDEF BARIŞ"
 
G20'de ağırlıklı olarak Suriye meselesinin konuşulduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Ekonomik konuları çalışma yemeği dışındaki ayrı oturumlarda görüştük.Tebliğler sunuldu. Çalışma yemeğinde BM sunumundan sonra benim de uzun bir sunumum oldu. Kısmen Mısır da gündeme geldi. Mesele donörler toplantısı değil mesele kanın durdurulması. Bunun için nasıl bir adım atılmalı? Hedefi barış olan bir koalisyonun içinde yer almak istiyoruz" şeklinde konuştu.